„Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace…“: Nașterea Domnului prăznuită la Mănăstirea Suruceni

1236

„Nașterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, răsărit-a lumii Lumina cunoștinței; că întru dânsa cei ce slujeau stelelor, de la stea s-au învățat să se închine Ție, Soarelui Dreptății, și să Te cunoască pe Tine, Răsăritul cel de Sus, Doamne, slavă Ție!” (Troparul Nașterii Domnului)

Mărețul Praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos a fost sărbătorit cu multă bucurie duhovnicească la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, prin Privegherea de toată noaptea, oficiată de către slujitorii așezământului monahal în fața a numeroși credincioși, adunați pentru a cinsti venirea în lume a Fiului lui Dumnezeu. Mulți dintre cei prezenți au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

La finalul Sfintei Liturghii, Prot. mitr. Victor Ceresău a dat citire mesajului pastoral al ÎPS Părinte Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, cuvânt în care Înalt Preasfinția Sa a remarcat că avem nevoie de mult curaj și discernământ duhovnicesc pentru a trăi creștinește în aceste timpuri deloc ușoare, ca să nu cădem din Adevăr în neadevăr, să nu ne înșelăm cu pseudo-sărbători și pseudo-valori.

Prot. Victor a dorit celor prezenți sărbători binecuvântate, îndemnând ca bucuria primită în această sfântă noapte să ne umple sufletele de lumină, iar pacea și dragostea, care izvorăsc din Nașterea Pruncului Iisus, să o împărtăşim și altora, sufletelor triste și însingurate, la care putem ajunge. Pentru toți aceștia să devenim vestitorii venirii Mântuitorului în lume, prin darurile pe care le putem oferi, dar în special printr-un cuvânt, o lacrimă de dragoste, de bunătate, de căldură sufletească.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul mănăstirii, care l-a final i-a bucurat pe cei prezenți și cu un buchet de colinde.

sursa http://manastireasuruceni.md


Articole postate de același autor
1375

Mitropolitul Moldovei, la masă cu vârstnicii de la Azilul Republican pentru invalizi și pensionari din Chișinău

Cu prilejul aniversării a 45 de ani de slujire clericală și a 30 de ani de slujire arhierească a Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, sâmbătă, 20 iulie 2019, ÎPS Sa Mitropolitul Vladimir, a oferit un prânz celor circa 160 de vârstnici de la Azilul Republican pentru invalizi și pensionari din Chișinău […]