„Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace…“: Nașterea Domnului prăznuită la Mănăstirea Suruceni

619

„Nașterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, răsărit-a lumii Lumina cunoștinței; că întru dânsa cei ce slujeau stelelor, de la stea s-au învățat să se închine Ție, Soarelui Dreptății, și să Te cunoască pe Tine, Răsăritul cel de Sus, Doamne, slavă Ție!” (Troparul Nașterii Domnului)

Mărețul Praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos a fost sărbătorit cu multă bucurie duhovnicească la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, prin Privegherea de toată noaptea, oficiată de către slujitorii așezământului monahal în fața a numeroși credincioși, adunați pentru a cinsti venirea în lume a Fiului lui Dumnezeu. Mulți dintre cei prezenți au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

La finalul Sfintei Liturghii, Prot. mitr. Victor Ceresău a dat citire mesajului pastoral al ÎPS Părinte Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, cuvânt în care Înalt Preasfinția Sa a remarcat că avem nevoie de mult curaj și discernământ duhovnicesc pentru a trăi creștinește în aceste timpuri deloc ușoare, ca să nu cădem din Adevăr în neadevăr, să nu ne înșelăm cu pseudo-sărbători și pseudo-valori.

Prot. Victor a dorit celor prezenți sărbători binecuvântate, îndemnând ca bucuria primită în această sfântă noapte să ne umple sufletele de lumină, iar pacea și dragostea, care izvorăsc din Nașterea Pruncului Iisus, să o împărtăşim și altora, sufletelor triste și însingurate, la care putem ajunge. Pentru toți aceștia să devenim vestitorii venirii Mântuitorului în lume, prin darurile pe care le putem oferi, dar în special printr-un cuvânt, o lacrimă de dragoste, de bunătate, de căldură sufletească.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul mănăstirii, care l-a final i-a bucurat pe cei prezenți și cu un buchet de colinde.

sursa http://manastireasuruceni.md


Articole postate de același autor
3531

O masă simplă şi uşoară este maica sănătăţii

În legătură cu desfătările lumii acesteia, nu numai că sunt trecătoare şi curgătoare, ci ne pricinuiesc şi multe alte necazuri, în frecuşul cu vâltoarea lor se toceşte şi puterea trupului şi se slăbeşte şi bărbăţia sufletului. Şi nu obişnuiesc revărsările râurilor să sfarme şi să mănânce aşa de mult din maluri şi să le niveleze, […]