Actualitate

Simpozionul Internaţional „Memorie istorică şi spiritualitate românească”, ediţia a XX-a

1938

În perioada 25-30 octombrie anul curent, la Iaşi a avut loc a XX-a ediţie a Simpozionului Internaţional „Memorie Istorică şi spiritualitate românească”, organizat de către Despărţământul Astra „Mihail Kogălniceanu” Iaşi în colaborare cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

În prima zi a Simpozionului au avut loc prezentările lucrărilor ştiinţifice în sala Centrului Eparhial din Iaşi unde ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a binecuvântat lucrările Simpozionului urându-le participanţilor şedere frumoasă la Iaşi şi realizări pe plan duhovnicesc.

Din cadrul Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldovei a participat la lucrările Simpozionului, preotul Nicolae Ciobanu, preşedintele Sectorului Sinodal Activităţi Culturale, care a prezentat lucrarea ştiinţifică cu tema „Sosirea Mitropolitului Gavriil Bănulescu – Bodoni la Iași și numirea lui în funcție de exarh al Moldovei, Valahiei și Basarabiei”.

Despărţământul ASTRA „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi a fost înfiinţat în 18 noiembrie 1994. Instituția desfășoară numeroase acţiuni de popularizare şi răspândire a culturii naţionale în România şi în cadrul comunităţilor de români din afara României, precum și diferite activități de ştiinţifice şi academice.

Sectorul Sinodal Activităţi Culturale, www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
3

Simpozionul ”Lumina Cuvântului” dedicat aniversării a 130 ani de la nașterea poetului creștin Vasile Militaru

Biblioteca Națională a găzduit Simpozionul ”Lumina Cuvântului” dedicat aniversării a 130 ani de la nașterea poetului creștin martir Vasile Militaru. Președintele Societății Culturale ”Vasile Militaru” doamna Maria Șalaru a organizat o frumoasă întâlnire cu oamenii de cultură, interpreți autohtoni dar și un grup de români veniti de la Râmnicu Vâlcea împreună cu duhovnicul lor în […]

Articole postate de același autor
5170

„Dimensiunile şi greutatea verighetei să fie alese în duhul smereniei“

Răspunsuri oferite de părintele Dan Damaschin, preot misionar la Spitalul Clinic Obstetrică-Ginecologie „Cuza-Vodă”, Iaşi. Părinte, care este semnificaţia verighetei? Verighetele sunt inelele binecuvântate prin atingerea de Sfânta Evanghelie, în semnul Sfintei Cruci, în timpul Logodnei, slujbă încorporată în ritualul cununiei religioase, premergătoare Tainei Cununiei. Ele reprezintă semnul văzut al legământului sfânt încheiat în prezenţa harică […]