Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns în Republica Moldova pentru al douăzecilea an consecutiv

340

Cu Binecuvântarea lui Dumnezeu, pentru al douăzecilea an la rând, Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns în țara noastră.

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă, 23 aprilie 2022 în Republica Moldova de un grup de pelerini din Ucraina care au venit și au adus în dar Înaltptreasfințitului Vladimir Sfînta Lumină pentru enoriașii țării noastre după care au mers mai departe pentru a ajunge la destinație în Ucraina.

Nu ne asociem cu reprezentanții unor formațiuni politice care își asumă meritul aducerii Sfintei Lumini în țară și reiterăm că Sfînta Lumină împărțită credincioșilor de către Înaltpreasfințitul Vladimir a fost adusă de către un grup de pelerini ucraineni care aduceau Sfânta Lumină spre țara lor.

În seara zilei, Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove însoțit de Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan, au mers la Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” de la porțile orașului pentru a întâmpina candelele cu Sfânta Lumină de la Ierusalim și a o aduce în scuarul Catedralei Mitropolitane unde cu deosebită bucurie numeroși preoți și credincioși o așteptau.

Ajungând în scuarul Catedralei mitropolitane, Întâistătătorul s-a adresat către popor, vestind tuturor că şi în acest an Mântuitorul s-a milostivit de turma Sa, trimițând din cer semnul minunat al dragostei Sale pentru creștinii drept-măritori.

În continuare, Vlădica Vladimir a adresat sincere mulţumiri pelerinilor de bună credinţă din Ucraina, datorită cărora credincioşii din Republica Moldova pot lua pe la casele lor Sfânta Lumină din biserica Învierii Domnului de la Ierusalim.

Mai apoi au fost împărțite făclii tuturor slujitorilor, care au dus Lumina dătătoare de Viață în sfintele lăcașe ale Moldovei.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
634

PS IOAN de Soroca a vizitat eparhia de Moghiliov-Podolisk și Șargorod

În perioada 25 – 26 octombrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, având invitația Înaltpreasfințitului AGAPIT, Mitropolit de Moghiliov-Podolisk și Șargorod, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, a vizitat eparhia sus-menționată a Bisericii Ortodoxe din Ucraina. În seara zilei de marți, 25 octombrie, Episcopul IOAN a mers la mănăstirea „Sfântul Ierarh […]