Sfânta Liturghie din a IV-a duminică după Rusalii, la catedrala episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni

169

Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în duminica a IV-a după Rusalii, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, a Înălțat rugăciuni umilincioase pentru sănătatea celor afectați de COVID-19 și pentru personalul medical, precum și toți cei ce îngrijesc de bolnavi. Totodată au fost aduse lui Dumnezeu rugăciuni de mulțumire și laudă pentru darurile și binecuvântările Sale îmbelșugate.

După citirea Sfintei Evanghelii, cu binecuvântarea Preasfințitului Petru, prot. Nicolai Boian, cleric al Catedralei Episcopale, a ținut un cuvânt predicatorial, scoțind în evidență importanța mesajelor de învățătură a pasajului evanghelic și apostolic citit astăzi.

La încheierea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Petru a mulțumit creștinilor pentru prezență, oferindu-le sfaturi și învățături mântuitoare.

Sursa: facebook.com

 


Articole postate de același autor
130

Admiterea 2020–2021, la școlile teologice din R. Moldova

ADMITEREA la SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX „SFÂNTUL IERARH GAVRIIL BĂNULESCU-BODONI” Admiterea la Seminarul Teologic Ortodox ,,Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu Bodoni” se face la specializarea – Teologie şi Reghent (cântăreţ bisericesc), admiterea prin concurs, pe baza normelor stabilite de Ministerul Educaţiei Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova pentru învăţământul liceal de stat şi Mitropolia Moldovei. Seminarul Liceal de Teologie Ortodoxă – instituţia de […]