Sfânta Cuvioasă Parascheva – O tinerețe închinată lui Hristos – Înregistrare din cadrul Serilor Duhovnicești USM

1266

Miercuri, 27 octombrie, ora 19:00, în ziua prăznuirii Sfintei Parascheva, în cadrul Serilor duhovnicești USM, a avut loc o întâlnire de suflet cu tema ”Sfânta Cuvioasă Maică Parascheva – O tinerețe închinată lui Hristos”.

Invitatul întâlnirii, Protosinghel Maxim Vlad, asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanța și slujitor al Catedralei Arhiepiscopale ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, a relatat în detaliu viața Sfintei Parascheva, evocând momente importante din viața ei și raportându-le la realitățile vremurilor noastre.

Discuția a fost moderată de Protoiereu Mitrofor Octavian Moșin, conf. univ. la Facultatea de Istorie și Filosofie a USM și paroh al Bisericii ”Întâmpinarea Domnului”.

Protos. Maxim a răspuns și întrebărilor celor prezenți online, atingând tematici diverse precum armonia în viața de familie, aspecte ale vieții monahale, abordări ale diverselor situații cotidiene.

Înregistrarea întâlnirii poate fi urmărită pe pagina de Facebook Altarul Credinței, sau pe link-ul următor: https://www.facebook.com/oltea.boldureanu/videos/1625688137823146

Intenționăm ca acestei prime întâlniri în acest format să îi urmeze multe altele, care să aducă folos duhovnicesc enoriașilor noștri și tuturor celor ce simt nevoia de hrană sufletească.

 


Articole postate de același autor
757

Soborul Maicii Domnului la Catedrala Mitropolitană din muncipiul Chișinău

În cea de a doua zi a marelui praznic al Nașterii Domnului, în care este sărbătorit Soborul Maicii Domnului, la 8 ianuarie 2022, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove s-a aflat în mijlocul enoriașilor Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului” din Capitală. Cu acest prilej, Mitropolitul țării a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, avându-i […]


Foto