Sf. Mare Cneaz Vladimir, Întocmai cu Apostolii, celebrat la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca

593

În ziua prăznuirii Sfinților Mucenici Chirică și Iulita și a Sfântului Cneaz Vladimir, 28 iulie 2022, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur în catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

În timpul slujbei, Episcopul Ioan a înălțat rugăciuni pentru Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR, care astăzi își prăznuiește Sfântul ocrotitor.

La predică, PS Ioan s-a adresat enoriașilor Catedralei arhierești cu un cuvânt de învăţătură în care s-a referit la viața și activitatea Sf. Mare Cneaz Vladimir, Întocmai cu Apostolii, încreştinătorul Rusiei.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1680

Duminica a 2-a a Triodului – Întoarcerea fiului risipitor

Zis-a Domnul pilda aceasta: Un om avea doi fii. Şi a zis cel mai tânăr dintre ei tatălui său: Tată, dă-mi partea ce mi se cuvine din avere. Atunci el le-a împărţit averea. Dar nu după multe zile, adunând toate, fiul cel mai tânăr s-a dus într-o ţară depărtată şi acolo şi-a risipit averea trăind […]