Serial de televiziune despre Sfântul Paisie Athonitul

303

Paisie Aghioritul a fost un călugar ortodox care a trăit la Sfântul Munte Athos. În ultima parte a vieții a fost duhovnic al maicilor de la mănăstirea „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Suroti, lângă Tesalonic. Părintele Paisie a fost multora de folos cu învățăturile sale.

De curând a început filmarea la un serial ce urmărește firul vieții sale. Au fost realizate primele filmări în Koniţa, unde acesta a trăit în cea mai mare parte a vieţii sale. Aici acesta a devenit monah în Mănăstirea Nașterii Maicii Domnului din Stomio – Konița.

„Filmările au loc în diferite locații ale municipiului nostru, valorificând și promovând frumusețea naturală inestimabilă a locului, cu actori greci de renume și cu participarea mai multor concetățeni.

Încă de la primul contact pe care l-a avut cu echipa de producție a filmului, în urmă cu câteva luni, Municipalitatea Koniţa a îmbrățișat întregul proiect și oferă tot ajutorul pentru succesul producției”, au transmit reprezentanţii Primăriei din Koniţa.

Un alt film cu tematică creștină ce se realizează acum în Grecia este pelicula „Omul lui Dumnezeu” inspirată din viața Sfântului Nectarie, în distribuție fiind prezent și actorul Mickey Rourke.

Sfântul Paisie a fost canonizat de Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice în data de 13 ianuarie 2015, la 21 ani de la moartea sa. În calendarul liturgic românesc a fost trecut începând cu anul 2016.

Sfântul Paisie Aghioritul s-a născut în iulie 1924 în Farasa, o localitate din Turcia de astăzi. În 12 iulie 1994, şi-a dat sufletul în mâinile Domnului, fiind înmormântat la mănăstirea din Suroti, lângă Tesalonic, potrivit dorinţei sale.

 

Sursa: avereabisericii.ro


Articole postate de același autor
523

Aducerea la Bari a moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae (9/22 mai)

Pe vremea binecredinciosului împărat grec Alexie și a patriarhului Constantinopolului, Nicolae, stăpânind în Rusia iubitorul de Hristos marele domn al Kievului, Vsevolod Iaroslavici, și Vladimir cel de bun neam, fiul lui, domnul Cernigovului, care după aceea s-a numit Monomah, a fost năvălire a ismailitenilor asupra stăpânirii grecești de pe cealaltă parte de mare, pentru că, […]