Seminar științifico-practic cu genericul „Tineretul între tradiție și modernitate”

185

 

La data de 11 noiembrie, la Centrul de Cultură și Istorie Militară, s-a desfășurat un seminar științifico-practic cu genericul „Tineretul între tradiție și modernitate”.

La acest seminar au fost prezenți studenții Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, studentele facultății de psihologie a UPSC „Ion Creangă” și desigur studenții Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova.

PC Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea și Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării și Organele de Drept, a fost oaspetele de onoare al evenimentului.

În cadrul seminarului, din partea fiecărei instituții s-a ales câte un reprezentant care a dezbătut o anumită temă, astfel din partea Academiei de Teologie ca reprezentant a fost ales studentul anului II, Macovei Petru, care a prezentat discursul său, întitulat „Tinerii și preocupările lor”, raportând desigur prin abordarea acestei teme și la relația dintre tineri și Biserică.

În urma discursurilor a avut loc dictuția cu întrebări-răspunsuri, la care au participat tinerii prezenți, aceștia din urmă primind și diplomă de participare.

La finalul prezentărilor din partea instituțiilor organizatoare cu un mic recital de cântare duhovnicească pentru participanți au venit membrii Corului Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Irh. Gavriil”, condus de teologul Serghei Crudu.

cu referire la: www.teologie.md


Articole postate de același autor
734

ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit de Schimbarea la Față a Domnului, la Catedrala Mitropolitană

În Duminica a XII-a după Cincizecime, la data de 19 august 2018, în ziua când Biserica Ortodoxă prăznuieşte marea sărbătoare a Schimbării la Faţă a Domnului, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană “Naşterea Domnului” din mun. Chișinău. Alături de Înaltpreasfinția Sa au înălțat rugăciuni la Prestol, Prot. mitr. Vadim […]