Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, la Catedrala episcopală din Soroca

1714

Cu prilejul cinstirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruință, numeroși credincioși, avându-l în frunte pe Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei, s-au adunat în Catedrala episcopală din oraşul Soroca, pentru a cere prin rugăciune mijlocirea acestui mare martir al creștinătății în fața Domnului.

În cuvântul de învăţătură, Episcopul Sorocei a vorbit despre personalitatea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe arătând că marele mucenic pe care Biserica Ortodoxă îl cinsteşte astăzi a primit o educaţie aleasă şi a fost un om vrednic, cu multe virtuţi morale deosebite pe care le-a inspirat mama sa şi credinţa în Hristos.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Episcopul Ioan a adresat mesaj de felicitare monahiei CRISCHENTIA (Nogailâc), econom al Catedralei episcopale, cu prilejul aniversării celor 40 de ani ai vieții. De asemenea, a fost felicitat și protodiaconul Anatolie COBZAC, care în această zi își prăznuiește Sfântul ocrotitor.

De felicitări din partea Părintelui Episcop s-au bucurat şi enoriaşii ce poartă numele în cinstea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe şi derivatele acestui nume.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

 


Articole Asemănătoare
4909

Predica Mitropolitului Augustin de Florina la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe

Astăzi este sărbătoarea unuia din cei mai mari mucenici ai credinţei noastre, a Sfântului Gheorghe, Purtătorul de biruinţă. Sărbătoarea aceasta coincide cu cel mai frumos anotimp. Şi precum cântă Biserica noastră, să alergăm astăzi pe câmpuri să culegem flori şi să împletim cununi pentru a încununa pe eroul credinţei noastre creştine. Dar să culegem flori […]

Articole postate de același autor
1715

Conferința Lumina lui Hristos sub semnul Crucii cu Preot-prof., diaconul Ioan Caraza

Biserica USM, împreună cu enoriașii, tinerii și oameni din alte parohii au marcat înjumătățirea postului prin participarea la o conferință susținută de un invitat apreciat în cercurile teologilor, părintele Ioan Caraza de la București. Tema aleasă vine în continuarea Duminicii Crucii. Aspectele discutate și întrebările adresate au atins concepte-cheie pentru ortodocși: Ce înseamnă Crucea ? Cum […]