Sărăcie „alinată” cu bucate calde. O cantină improvizată adună zilnic peste 200 de oameni în scuarul Parcului “Eternitate”

1506

O cantină improvizată pentru săraci adună în fiecare zi peste 200 de oameni, care încearcă să supraviețuiască. Sunt oameni ai străzii, sau pensionari uitați de copii. Aici, savanții și muncitorii de rând mănâncă la o masă, mulțumind Mitropoliei Moldovei pentru farfuria de ciorbă oferită. Fiecare masă începe cu rugăciune.

Pensionari, oameni fără adăpost, dar şi vârstnici abandonaţi de propria familie, zilnic îşi dau întâlnire în scuarul Parcului Memorial “Eternitate” din sectorul Centru al Capitalei. Oamenii aşteaptă cu nerăbdare pentru a-şi lua o porţie de mâncare.

Victor are 70 de ani şi de aproape două săptămâni, zilnic, la prânz, vine la cantina improvizată pentru o porţie de supă. Uneori mănâncă împreună cu ceilalţi, alteori, îşi ia mâncarea acasă. Bărbatul a fost şofer mai mult de 40 de ani, iar la bătrâneţe a rămas fără adăpost. El a ajuns în această situaţie după ce fiul său l-a alungat din propria casă. Acum, bărbatul doarme pe unde găseşte.

„Eu nu am casă şi dorm pe scări. Soţia mea a decedat şi i-a lăsat fiului moştenire şi el acum m-a alungat, gata! Când am locuit în casa mea, eu pregăteam mâncare, dar de când m-au alungat, cum să mă hrănesc?”, a povestit beneficiarul „Casa de Milostenie”, Victor Buneaev.

Iurie este cercetător ştiinţific la Academia de Ştiinţe din Republica Moldova de aproape 16 ani. Bărbatul de 46 de ani nu are familie, dar îngrijeşte de mama sa.

„Mama mea e în vârstă, 86 de ani şi cam rar iese din apartament. Eu aduc ceva pentru ea şi pentru mine. Mama este bucuroasă când vede mâncare şi îi place”, a spus beneficiarul „Casa de Milostenie”, Iurie Jităr.

Potrivit reprezentanţilor de la Casa Milosteniei din Capitală, produsele pentru prepararea bucatelor sunt donate de enoriaşi şi voluntari.

„Ideea în sine a Casei de Milostenie nu este doar de a hrăni boschetarii şi oamenii săraci, ci de a aduce spre milosetenie, spre fapte bune pe cât mai mulţi creştini. Astăzi a fost scrumbie, într-o zi de frupt, pot să fie ouă, deci de la zi la zi e diferit”, a menţionat reprezentantul “Casa de Milostenie”, Elena Bîtca.

Casa de Milostenie „Sfânta Maică Marea Cneaghină Elizaveta” activează din ianuarie 2016.

sursa http://www.canal2.md


Articole postate de același autor
4557

O liturghie face mai mult decât orice câştig din lume

Un mare poet participa în fiecare duminică şi sărbătoare la Sfânta Liturghie până la adânci bătrâneţe. Într-o zi, fiind un mare viscol, ai săi nu l-au lăsat să meargă la biserică. Din cauza aceasta toată ziua a fost cuprins de o mare tristeţe. Un prieten, care a venit să-l vadă, l-a întrebat care este cauza […]