Să nu ni-L imaginăm pe Dumnezeu ca pe un bunic cu barbă care conduce lumea din înaltul cerului

4017

Se spune că oamenii de știință au dovedit că Dumnezeu nu există. Ce soi de oameni de știință sunt aceștia? Încearcă să-i privești de sus, de la o înălțime de cîțiva km, ca să vezi că sînt aidoma unor musculițe. Ce poate dovedi un om de știință? Absolut nimic! Chiar dacă oamenii de știință studiază Universul, cunoștințele lor sunt pe măsura unei lingurițe de ceai. Imaginați-vă cum un om scoate din ocean o lingură plină de apă și declară înaintea tuturor:,, Ha-ha, se spune că aici poți vedea balene, dar nici un fel de balene nu am observat!,, I se spune acestuia:,, Ei bine, deșteptule, ai demonstrat cu chiu cu vai că aici nu sînt balene. Dar cum poți tu în baza unei singure linguri  să vorbești despre conținutul unui ocean imens?,,. Avînd un pliculeț de cunoștințe, ce pot să zică savanții și oamenii de știință despre Univers și Creatorul lui?

Deseori adresez întrebarea:,, Cum a apărut lumea văzută?,,-S-a întîmplat o explozie în univers și astfel a  apărut lumea,,. Răspund la aceasta:,,Haideți să facem lumină în această problemă. Înainte de a exploda ceva anume, nu-i așa că este nevoie ca acest ceva să fie creat? Apoi, este necesar ca cineva să arunce în aer acest univers și să stabilească o nouă ordine.Oare nu vedeți ce ordine perfectă există în acest univers? Exista oameni de știință cu adevărat credincioși, cu o credință sinceră, dar există și din cei care nu au deloc credință din cauză că duc o viață necurată, fără pocăință.

Odată s-a apropiat de mine o femeie de 60 de ani, care mi-a spus:,,Părinte, eu mi-am pierdut credința.Cînd aveam 13 ani, L-am rugat pe Dumnezeu să-mi dea o bicicletă. El nu mi-a îndeplinit rugămintea și eu am încetat să merg la biserică,,. Ca să vedeți ce tîrguială cu Dumnezeu, ce neseriozitate!

-Și dacă Dumnezeu îi trimetea 2 biciclete?Devenea oare călugăriță?(părintele zîmbește).

-,, Noi nu vedem cum arată undele radio, și nici sunetele muzicale. Bine, cine are un auz sănătos poate să asculte, dar cine suferă cu auzul nu va putea face acest lucru, Așa este și cazul omului care are credință. Acesta îl va simți pe Dumnezeu și se va adresa Lui în rugăciune. Dumnezeu neapărat îl va auzi într-o bună zi și chiar îi va indeplini dorințele care au legătură cu mîntuirea sufletului,,.

Absolut tot ceea ce ține de om și animale este creat în mod rațional. Iar ceea ce este rațional este creat de rațiune. Această rațiune este Dumnezeu. Să nu ni-L imaginăm pe Dumnezeu ca pe un bunic  cu barbă care conduce lumea din înaltul cerului. Dumnezeu este Duh, Dumnezeu este dragoste.

Arhimandrit Ambrozie Iurasov, ,, Există Dumnezeu?,,

extras din textul integral publicat in ziarul ,,Radonej,, /Moscova/, (Nr.3(265), 2015)


Articole Asemănătoare
3158

Ce sa facem atunci când suntem ispitiţi?

Dacă ispita vine la om înseamnă că este cu voia Domnului. Cu ce scop? Domnul zice: „Prin răbdarea voastră veţi dobândi sufletele voastre” (Luca 21, 19) şi „Cel ce va răbda până în sfârşit, acela se va mântui” (Matei 10, 22). Atunci când omul este ispitit şi rabdă Domnul îl recompensează cu ce este mai […]

Articole postate de același autor
3364

De ce oamenii iartă dar nu pot uita?

De ce oamenii iartă dar nu pot uita? De ce oamenii spun ,,te iert” dar la repetarea greșelii sau la o altă greșeală îți reproșează toate greșelile anterioare? De ce oamenii iartă dar la un moment prielnic de ceartă varsă multă răutate asupra ta? S-a întîmplat că te-ai certat cu cineva dar apoi v-ați împăcat. Cu […]


Foto