„Rugați-vă cum puteți! Din deasa rugăciune, omul învață rugăciunea cea adevărată!”

1576

Odată am fost arestat de securitate de la Mănăstirea Slatina și apoi dus la Fălticeni. Aici am fost bătut și băgat într-un beci în care ardeau o mulțime de becuri. Toți care intrau acolo ieșeau aproape nebuni. M-au băgat pe mine ca să-mi pierd mințile. Nu mai vedeam cu ochii și nu mai puteam de căldură.

Atunci mi-am coborât mintea în inima, cu rugăciunea lui Iisus. După o ora m-au scos și s-au mirat toți ca încă mai vorbeam și mergeam fără să mă țină nimeni.

Iată cât de mare este puterea rugăciunii. De aceea rugați-vă cum puteți. Sfântul Macarie ne povățuiește: “Omule, eu știu că nu știi să te rogi, dar îți dau un sfat: roagă-te cum poți tu,  dar roagă-te adeseori căci din deasa rugăciune, omul învață rugăciunea cea adevărată!”

 

Sursa: avereabisericii.ro


Articole postate de același autor
142

Slujire arhierească și festival dedicat Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt în parohia din s. Lucașeuca, r. Orhei

În Duminica a V-a după Cincizecime, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chişinăului şi al Întregii Moldove, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Biserica cu hramul „Sfânta Treime” din s. Lucașeuca, r. Orhei. Cu acest prilej în dimineața zilei, […]


Foto