Orice sat se roteşte în jurul unei biserici, și doar cei care au un lăcaș sfânt în preajma lor înțeleg cât de important e să ai alături un preot, o biserică, cât de prețios e să fim aproape unii de alţii și râvnitori în lucrarea duhovnicească.
Biserica este unica istituție care ne primeşte pe toţi, ne aduce mângâiere tuturor, şi ne oferă hrană necesară fiecăruia potrivit vârstei şi trebuinţei fiecăruia.
Credincioșii din satul Vatici de mai mulți ani își doresc și ei un sfânt lăcaș unde ar putea să se întâlnească cu Dumnezeu, să participe la sfintele slujbe, să primească Sfintele Taine, să-și boteze şi căsătorească copiii, să înalțe rugăciuni în amintirea celor dragi...
Cunoscând această dorința a creștinilor din satul Vatici, PS Siluan, Episcop de Orhei și Egumen al Mănăstirii Curchi, i-a sprijinit în procurarea unui teren, pe suprafața căruia în prezent se înfăptuiesc lucrările de înălțare a bisericii, în preajma căreia va fi ridicat și Centrul Social „Sf. Cuv. Siluan Athonitul”, care va oferi asistență socială persoanelor defavorizate din sat.
"Ne dorim ca Biserică cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” să devină acel loc care să unească această comunitate, să o ajute să-și păstreze tradiţiile strămoşești: religioase, dar și naționale și culturale, care să-i unească la o rugăciune, dar și la o faptă bună. Atunci chiar Hristos se va bucura că sunt cu toții împreună, că într-adevăr reprezintă mădularele Trupului Său. Astfel, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, nădăjduim să reușim ceea ce ne-am propus spre slava lui Dumnezeu și spre folosul oamenilor. Vrem să le mulțumim tuturor celor care s-au implicat și se implică în aceste lucrări, rugându-ne ca Dumnezeu să le răsplătească toată jertfa, osteneala și implicarea", ne-a mărturisit Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei.
Cu toţii ne putem mântui doar dacă rămânem în comunitate, dacă înțelegem că fiecare este responsabil și pentru celălalt. Nu putem rămâne fii ai Bisericii lui Hristos dacă nu ne asumăm și sarcina celuilalt. Doar atunci când ne unim în rugăciune și fapte bune, putem forma adevărata biserică vie și lucrătoare. Numai așa putem trăi practic și corect viața noastră de creștini.