PS Siluan, Episcop de Orhei, a săvârșit Sf. Liturghie în parohia cu hramul „Sf. Irh. Nicolae” din s. Maximovca, r. Anenii Noi

1530

Ziua pomenirii semnului Sfintei și Cinstitei Cruci, ce s-a arătat pe cer în cetatea Ierusalimului, 7/20 mai 2017, a fost una de o deosebită bucurie și încărcătură duhovnicească pentru credincioşii parohiei cu hramul „Sf. Irh. Nicolae” din s. Maximovca, r. Anenii Noi, unde a fost săvârșită cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar mitropolitan.

În dimineața zilei, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, a fost întâmpinat călduros de către parohul Bisericii, Prot. Samuil Bacarji, dimpreună cu protopopul raionului Anenii Noi, Prot. Mitr. Igor Chelea.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Siluan a săvârșit rânduiala binecuvântării și sfințirii picturii bisericești din Sfântul Altar după finisare.

La ospățul liturgic săvârșit de către Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, a participat parohul Bisericii, Prot. Samuil Bacarji, Protopopul de Anenii Noi, Prot. Mitr. Igor Chelea, enoriași și ctitori ai Sfântului Locaș.

După Liturghie a fost oficiat înconjurul Bisericii cu citirea pericopelor evanghelice ale Învierii, urmat de un Te Deum de mulțumire lui Dumnezeu și pentru sănătatea trupească și sufletească a ctitorilor și enoriașilor.

În cuvântul adresat la final, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, a felicitat credincioşii prezenți cu ocazia acestui eveniment important pentru istoria Bisericii din localitate, exprimându-şi speranţa că de acum înainte, biserica va fi locul unde oamenii se vor reuni pentru a trăi cele mai importante momente din vieţile lor şi spre a mulţumi Domnului pentru binefacerile Sale.

Totodată, Preasfinția Sa a transmis părintelui paroh și credincioșilor binecuvântările arhierești și părintești ale ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, adresând mulțumiri tuturor pentru contribuția considerabilă pe care au manifestat-o la realizarea lucrărilor de pictură din Sfântul Altar.

La rândul său, părintele paroh a mulţumit Preasfinției Sale pentru bunăvoinţa de a împărtăşi bucuria sărbătorii dimpreună cu credincioșii parohiei, pentru îndemnurile primite, dar şi pentru frumoasa slujire liturgică de astăzi.


Articole postate de același autor
2139

Prezență arhierească în Duminica a 20-a după Rusalii la Mănăstirea Curchi

Creștinii ortodocși s-au aflat astăzi în Duminica a XX-a după Cincizecime. La Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Curchi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove și Egumen al acestei Sfinte Mănăstiri, care s-a aflat în mijlocul mulțimii pelerinilor și […]