PS Siluan a oficiat o slujbă de pomenire pentru Arhimandritul Augustin (Orbu)

658

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, luni, 15 mai 2023, PS Siluan, Episcopul Orheiului, însoțit de Prot. mitr. Anatolie Stefanov, Protopopul bisericilor din raionul Ialoveni, a înfăptuit o vizită la Biserica „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din satul Malcoci, al cărei preot paroh este Prot. Andrei Oistric.

În cardul vizitei, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la trecerea la Domnul a ieromonahului Augustin (Orbu), Ierarhul Orheiului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat o litie morțească întru pomenirea marelui duhovnic.

„Ne-am adunat astăzi ca să înălțăm rugăciuni întru odihna sufletului arhimandritului Augustin, vrednic și binecuvântat fiu al Moldovei, cel care l-a iubit pe Dumnezeu cu dăruire și jertfire de sine. Din fragedă tinerețe a luat hotărârea de a îmbrățișa viaţa monahală, închinoviindu-se la Mănăstirea Condrița. Și-a făcut studiile teologice la Seminarul de la Cernica, absorbind din nectarul nesfârșit al învățăturii creștine și pregătindu-se pentru înalta sa misiune: de a-I sluji lui Dumnezeu și semenilor. A trăit cu imensă durere închiderea Mănăstirilor din țară, dar a încercat să le slujească semenilor în continuare, prin slujirea în mai multe parohii.

La fel, este inestimabilă contribuția sa întru formarea preoților, fiind unul din sfetnicii și duhovnicii Înaltpreasfințitului nostru Mitropolit Vladimir, alături de care a participat la canonizarea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare.

Părintele Augustin a fost mereu căutat de numeroși credincioși pentru sfat și rugăciune. Pilda vieții lui rămâne grăitoare pentru noi, cei de astăzi: pentru arhierei, pentru monahi, pentru preoți și pentru toți creștinii. A trecut prin multe greutăți, dar nu a făcut nicicând compromisuri atunci când a fost vorba de credință, nu a preferat nimic în schimbul slujirii lui Hristos,” a menționat Ierarhul Orheiului după slujba de pomenire.

Dumnezeu să-l odihnească cu drepții!

 
Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media
Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
983

În Duminica a VII-a după Paşti, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta Liturghie și două hirotonii la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

În Duminica a VII-a după Învierea Domnului (a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic), Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. Înaltpreasfinței Sale i-a coliturghisit soborul de slujitori ai Catedralei. Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt […]