PS Petru: femeile care împărtășesc iubire, sunt asemeni femeilor purtătoare de mir: neînfricați apostoli ai Domnului!

3300

Dragi femei creștine!

Multstimate Mame, bunici, soții, fiice!

În această Dumincă luminată, ,,Duminica Femeilor Mironosițe”, cînd pliroma Bisericii Ortodoxe prăznuiește Ziua Femeilor Creștine, vă împărtășim cu drag, recunoștință și cele mai frumoase urări praznicale!

Femeia, a fost creată de Dumnezeu, ca aceasta să fie sprijin și punct de pornire pentru orice faptă bună, deoarece menirea ei, este dragostea. Anume puterea și dorința de a dărui dragoste, desăvîrșește frumosul din întreaga lume! „Soţia credincioasă face viaţa soţului său mai nobilă, mai plină de rost, îndreptându-l spre scopuri înalte prin puterea iubirii sale”, zice frumos și adevărat, Sfânta Muceniță Împărăteasa Alexandra, iar o familie plină de pace și înțelegere, în puterea iubirii, este un exemplu pentru întreaga societate. În acest sens, femeile care împărtășesc iubire, sunt asemeni femeilor purtătoare de mir: neînfricați apostoli ai Domnului!

Femeia contemporană, mama, fiica, soția, bunica, are astăzi un rol mai important ca niciodată. Ea trebuie să fie plină de tandrețe, parfumată cu blîndețe și înfrumusețată cu florile credinței și nădejdii în Dumnezeu! Îmbrăcată astfel, femeia va putea da un curs bun viitorului; ea poate să educe copiii ascultători și înțelepți, învățîndu-i cinstea de părinți și frica de a nu-L jigni pe Dumnezeu!

Multstimate tinere, păstrați măsura și buna cuviință în toate. Dorințele, hoby-urile, preferințile, acțiunile și alegerile pe care le faceți astăzi, se vor răsfrînge cu fidelitate asupra persoanei și viitorului Dvs. Dragi tineri, păstrați Fecioria! Fecioria este scara voastră către Dumnezeu, pe care va sui rugăciunea și va coborî mîngîerea și ajutorul Domnului!

Să nu uitați că, fecioria, este fundamentul de diamant pentru viitoarea familie!

Dragi mame, fiice și soții, Maica Domnului, pururea Fecioara Maria, Mama noastră a tuturor, să Vă ocrotească sub acoperemîntul Ei cel milostiv și să Vă ajute întotdeauna pentru a fi cauze ale bucuriilor adevărate, construindu-vă astfel o familie fericită!

Fie ca pilda Maicii Domnului, să fie lumină și călăuză pentru tot parcursul vieții, pentru curăția trupului și a inimii Dvs!

Cu dragoste părintească,

+ PETRU,

EPISCOP DE UNGHENI  ŞI NISPORENI,

Ziua Femeii Creștine, 2017


Articole Asemănătoare
2114

Sfintele Femei Mironosiţe, cinstite la Mănăstirea Curchi

Astăzi 30 Aprilie 2017, – În ziua cinstirii Sfintelor Femei Mironosiţe, mulțime de credincioşi s-au adunat la Mănăstirea Curchi, pentru a participa la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de către Preasfinţitul SILUAN, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Moldovei, alături de un sobor de preoți și diaconi. Duminica Femeilor Mironosițe este a doua duminică ce […]

Articole postate de același autor
4172

Dacă am şti cât de mult ne iubeşte Maica Domnului…

Iubiţii întru Hristos fraţi şi surori, întotdeauna noi creştinii ortodocşi trebuie să aducem cuvinte de laudă Maicii Domnului, dar mai cu seamă atunci când biserica cinsteşte prin slujbele ei un eveniment sau o întâmplare legată de viaţa Maicii Domnului – mama noastră cea bună. În scrierile și învățăturile Sfinților Părinți găsim cuvinte de laudă şi […]