PS Petru: femeile care împărtășesc iubire, sunt asemeni femeilor purtătoare de mir: neînfricați apostoli ai Domnului!

2699

Dragi femei creștine!

Multstimate Mame, bunici, soții, fiice!

În această Dumincă luminată, ,,Duminica Femeilor Mironosițe”, cînd pliroma Bisericii Ortodoxe prăznuiește Ziua Femeilor Creștine, vă împărtășim cu drag, recunoștință și cele mai frumoase urări praznicale!

Femeia, a fost creată de Dumnezeu, ca aceasta să fie sprijin și punct de pornire pentru orice faptă bună, deoarece menirea ei, este dragostea. Anume puterea și dorința de a dărui dragoste, desăvîrșește frumosul din întreaga lume! „Soţia credincioasă face viaţa soţului său mai nobilă, mai plină de rost, îndreptându-l spre scopuri înalte prin puterea iubirii sale”, zice frumos și adevărat, Sfânta Muceniță Împărăteasa Alexandra, iar o familie plină de pace și înțelegere, în puterea iubirii, este un exemplu pentru întreaga societate. În acest sens, femeile care împărtășesc iubire, sunt asemeni femeilor purtătoare de mir: neînfricați apostoli ai Domnului!

Femeia contemporană, mama, fiica, soția, bunica, are astăzi un rol mai important ca niciodată. Ea trebuie să fie plină de tandrețe, parfumată cu blîndețe și înfrumusețată cu florile credinței și nădejdii în Dumnezeu! Îmbrăcată astfel, femeia va putea da un curs bun viitorului; ea poate să educe copiii ascultători și înțelepți, învățîndu-i cinstea de părinți și frica de a nu-L jigni pe Dumnezeu!

Multstimate tinere, păstrați măsura și buna cuviință în toate. Dorințele, hoby-urile, preferințile, acțiunile și alegerile pe care le faceți astăzi, se vor răsfrînge cu fidelitate asupra persoanei și viitorului Dvs. Dragi tineri, păstrați Fecioria! Fecioria este scara voastră către Dumnezeu, pe care va sui rugăciunea și va coborî mîngîerea și ajutorul Domnului!

Să nu uitați că, fecioria, este fundamentul de diamant pentru viitoarea familie!

Dragi mame, fiice și soții, Maica Domnului, pururea Fecioara Maria, Mama noastră a tuturor, să Vă ocrotească sub acoperemîntul Ei cel milostiv și să Vă ajute întotdeauna pentru a fi cauze ale bucuriilor adevărate, construindu-vă astfel o familie fericită!

Fie ca pilda Maicii Domnului, să fie lumină și călăuză pentru tot parcursul vieții, pentru curăția trupului și a inimii Dvs!

Cu dragoste părintească,

+ PETRU,

EPISCOP DE UNGHENI  ŞI NISPORENI,

Ziua Femeii Creștine, 2017


Articole Asemănătoare
1460

Duminica Mironosițelor Femei la Mănăstirea ”Cuvioasa Parascheva”, Hîncu

Duminică, 30 aprilie 2017, în Duminica a III-a după Paşti, închinată Sfintelor Femei Mironosiţe, care au venit la mormântul Mântuitorului pentru a unge Trupul îngropat, cu miresme, Prea Sfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Mănăstirea ”Cuvioasa Parascheva”, Hîncu. Slujba a avut loc în biserica Cuvioasa Parascheva din complexul […]

Articole postate de același autor
1887

Nu luptați împotriva Bisericii, căci cel care o apără e Hristos

Iubiți credincioși, Chiar dacă în ultima perioadă am intervenit personal de câteva ori prin unele articole cu referire la situația creată de apariția coronavirus-ului, mă văd nevoit să intervin iarăși cu câteva menționări, îndemnuri și explicații, vizavi de unele intervenții și atitudini luate împotriva Bisericii în aceste zile. Din start vreau să le răspund celor […]


Foto