PS Petru: femeile care împărtășesc iubire, sunt asemeni femeilor purtătoare de mir: neînfricați apostoli ai Domnului!

1809

Dragi femei creștine!

Multstimate Mame, bunici, soții, fiice!

În această Dumincă luminată, ,,Duminica Femeilor Mironosițe”, cînd pliroma Bisericii Ortodoxe prăznuiește Ziua Femeilor Creștine, vă împărtășim cu drag, recunoștință și cele mai frumoase urări praznicale!

Femeia, a fost creată de Dumnezeu, ca aceasta să fie sprijin și punct de pornire pentru orice faptă bună, deoarece menirea ei, este dragostea. Anume puterea și dorința de a dărui dragoste, desăvîrșește frumosul din întreaga lume! „Soţia credincioasă face viaţa soţului său mai nobilă, mai plină de rost, îndreptându-l spre scopuri înalte prin puterea iubirii sale”, zice frumos și adevărat, Sfânta Muceniță Împărăteasa Alexandra, iar o familie plină de pace și înțelegere, în puterea iubirii, este un exemplu pentru întreaga societate. În acest sens, femeile care împărtășesc iubire, sunt asemeni femeilor purtătoare de mir: neînfricați apostoli ai Domnului!

Femeia contemporană, mama, fiica, soția, bunica, are astăzi un rol mai important ca niciodată. Ea trebuie să fie plină de tandrețe, parfumată cu blîndețe și înfrumusețată cu florile credinței și nădejdii în Dumnezeu! Îmbrăcată astfel, femeia va putea da un curs bun viitorului; ea poate să educe copiii ascultători și înțelepți, învățîndu-i cinstea de părinți și frica de a nu-L jigni pe Dumnezeu!

Multstimate tinere, păstrați măsura și buna cuviință în toate. Dorințele, hoby-urile, preferințile, acțiunile și alegerile pe care le faceți astăzi, se vor răsfrînge cu fidelitate asupra persoanei și viitorului Dvs. Dragi tineri, păstrați Fecioria! Fecioria este scara voastră către Dumnezeu, pe care va sui rugăciunea și va coborî mîngîerea și ajutorul Domnului!

Să nu uitați că, fecioria, este fundamentul de diamant pentru viitoarea familie!

Dragi mame, fiice și soții, Maica Domnului, pururea Fecioara Maria, Mama noastră a tuturor, să Vă ocrotească sub acoperemîntul Ei cel milostiv și să Vă ajute întotdeauna pentru a fi cauze ale bucuriilor adevărate, construindu-vă astfel o familie fericită!

Fie ca pilda Maicii Domnului, să fie lumină și călăuză pentru tot parcursul vieții, pentru curăția trupului și a inimii Dvs!

Cu dragoste părintească,

+ PETRU,

EPISCOP DE UNGHENI  ŞI NISPORENI,

Ziua Femeii Creștine, 2017


Articole Asemănătoare
4096

Cu gândul la femeia creștină

Suntem în preajma Duminicii Femeilor Mironosiţe. Acestea sunt cinstite în cea de-a treia săptămână după Învierea Domnului. Aceste femei, din preajma Mântuitorului şi a Maicii Domnului, devin primele martore ale Minunii Învierii şi sunt modele vrednice de urmat pentru atâtea generaţii de femei creştine. Prin această duminică Biserica încearcă să readucă adevăratul chip al unei […]

Articole postate de același autor
1635

Veniți, împreună cu El să pătimim…

(Cuvântul de Învățătură al Preasfințitului PETRU, pentru Săptămâna Patimilor.) Iubiți credincioși Se începe Sfânta și Marea Săptămână a Patimilor. Nici o săptămână de pe parcursul anului nu este numită Sfântă și Mare. Aceste denumiri au fost date încă din vechime și nu întâmplător. Săptămâna aceasta se numește Mare, pentru măreția lucrurilor ce s-au săjârșit în […]