PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a oficiat slujba Acatistului Sfintelor Pătimiri ale Domnului (Pasia), la Catedrala mitropolitană din Chișinău

194

În seara zilei de duminică, 3 aprilie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a oficiat slujba Acatistului Sfintelor Pătimiri ale Domnului (Pasia) în Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului ” din orașul Chișinău.

Serviciul divin arhieresc a reunit enoriași ai Catedralei care, prin rugăciunile de pocăinţă şi umilinţă s-au apropiat spiritual de jertfa lui Hristos pentru neamul omenesc.

Această slujbă deosebită a fost alcătuită la mijlocul sec. al XVII-lea de către Sf. Irh. Petru Movilă, Mitropolit al Kievului, care a creat mai multe forme liturgice. Aşa se numesc slujbele speciale săvârşite în Postul Mare, în timpul cărora sunt citite pericopele Evangheliei ce ţin de Patimile Mântuitorului.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
30573

Legenda rândunicii

Se zice că pe când Iisus era copil, locuind în Nazaret, se juca împreună cu alți copii de vârsta lui, făcând păsărele din lut. Le așeza pe malul râului, cu aripile întinse, bucurându-se. Un fariseu a trecut pe acolo și L-a întrebat cu răutate: – Ce faci acolo, copil rău ? Iar când fariseul a vrut […]


Foto