PS Ioan, Episcop de Soroca a săvârșit slujba de sfințire a Prestolului și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din s. Țînțăreni, r. Telenești

606

Marți, 23 noiembrie 2021, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit slujba de sfințire a Prestolului și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Țînțăreni, raionul Telenești.

Episcopului vicar la slujba euharistică i-au coliturghisit: Prot. mitr. Vadim Cheibaș,  secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Marian Boldescu, protopop de Telenești, Prot. mitr Leonid Condrea, parohul bisericii și preoți din protopopiatul Telenești.

La sărbătoare au fost prezenți Primarul orașului Telenești, Mariana Ombun, Primarul satului Țînțăreni, Dumitru Stoica, enoriași și ctitori acestei biserici.

Răspunsurile liturgice în această zi de sărbătoare pentru satul Țînțăreni au fost interpretate de către Grupul coral bărbătesc „Gnosis” din Chișinău, condus de teologul Serghei Crudu.

În timpul Liturghiei, protoiereul Leonid Condrea, parohul bisericii a fost decorat cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la Heruvic, iar preotul Vladimir Condrea, parohul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Căzănești, același raion a fost decorat cu dreptul de a purta cruce de aur și camilafcă.

La sfârșitul slujbei, PS Ioan a adresat cuvânt pastoral și felicitări comunității bisericești cu prilejul sfințirii locașului sfânt, de asemenea a transmis și binecuvântarea părintească a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
752

15 ani de la plecarea la Domnul a Patriarhului Teoctist

În data de 30 iulie s-au împlinit 15 ani de la plecarea la Domnul a Patriarhului Teoctist. După 21 de ani de păstorire ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, a trecut la cele veșnice în data de 30 iulie 2007. Patriarhul Teoctist, pe numele lui de mirean Teodor Arăpașu, s-a născut în data de 7 […]