PS IOAN de Soroca a vizitat eparhia de Moghiliov-Podolisk și Șargorod

144

În perioada 25 – 26 octombrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, având invitația Înaltpreasfințitului AGAPIT, Mitropolit de Moghiliov-Podolisk și Șargorod, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, a vizitat eparhia sus-menționată a Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

În seara zilei de marți, 25 octombrie, Episcopul IOAN a mers la mănăstirea „Sfântul Ierarh Nicolae” din orașul Șargorod, apoi, am participat la slujba Privegherii în mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din satul Teclevca, în apropierea orașului Șargorod.

În contextul prăznuirii icoanei Maicii Domnului „Portărița”, la miezul nopții, PS IOAN a săvârșit împreună cu Mitropolitul AGAPIT, arhimandritul NECTARIE, starețul mănăstirii și soborul de preoți Sfânta Liturghie praznicală.

În această mănăstire se află o icoană veche a Maicii Domnului „Portărița”, iar viețuitorii din acest așezământ, dar și pelerinii cinstesc deosebit această sfințenie.

La această sărbătoare dedicată Maicii Domnului, Episcopul IOAN fost însoțit de către protoiereul Nicolae CRAVEȚ, protopop de Soroca și protoiereul Victor UNGUREANU, cleric al Protopopiatului de Soroca.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
311

De sărbătoarea „Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae”, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la biserica „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova

Sâmbătă, 22 mai 2021, De sărbătoarea „Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae”, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova (Храм Троицы Живоначальной в Конькове), unde recent a fost instituită Reprezentanța Bisericii Ortodoxe din Moldova. Alături de Întâistătătorul […]


Foto