PS IOAN de Soroca a vizitat eparhia de Moghiliov-Podolisk și Șargorod

858

În perioada 25 – 26 octombrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, având invitația Înaltpreasfințitului AGAPIT, Mitropolit de Moghiliov-Podolisk și Șargorod, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, a vizitat eparhia sus-menționată a Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

În seara zilei de marți, 25 octombrie, Episcopul IOAN a mers la mănăstirea „Sfântul Ierarh Nicolae” din orașul Șargorod, apoi, am participat la slujba Privegherii în mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din satul Teclevca, în apropierea orașului Șargorod.

În contextul prăznuirii icoanei Maicii Domnului „Portărița”, la miezul nopții, PS IOAN a săvârșit împreună cu Mitropolitul AGAPIT, arhimandritul NECTARIE, starețul mănăstirii și soborul de preoți Sfânta Liturghie praznicală.

În această mănăstire se află o icoană veche a Maicii Domnului „Portărița”, iar viețuitorii din acest așezământ, dar și pelerinii cinstesc deosebit această sfințenie.

La această sărbătoare dedicată Maicii Domnului, Episcopul IOAN fost însoțit de către protoiereul Nicolae CRAVEȚ, protopop de Soroca și protoiereul Victor UNGUREANU, cleric al Protopopiatului de Soroca.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
3571

De ce trebuie să-L mărturisim pe Hristos?

Hristos ne cere mărturisirea nu pentru că ar avea nevoie de ea, ca un gest de satis­facție personală care ar proba fidelitatea noastră față de El. De altfel, mărturisirea lui Hristos nici nu se cere, ci ea vine, sau ar trebui să vină, de la sine din partea oricărui credincios. Dacă iubești cu adevărat pe […]