PS Ioan al Sorocii: Suntem chemați să câștigăm Împărăția lui Dumnezeu

390

În Duminica a XXVIII-a după Pogorârea Sfântului Duh, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

Preasfinția Sa a explicat în cuvântul de învățătură pilda celor poftiți la cină.

„Pilda pe care am ascultat-o astăzi are două planuri: mai întâi planul de mântuire al lui Dumnezeu trimițând pe singurul Său Fiu ca să slujească oamenilor cum El Însuși spune să vestească Evanghelia și prin jertfa Sa pe Cruce, prin patimile Sale cele mântuitoare să mântuiască întreg neamul omenesc și al doilea plan este cel al mântuirii subiective, ceea ce facem noi oamenii după ce Dumnezeu a arătat atâta dragoste cu noi. Suntem chemați prin această pildă ca să câștigăm Împărăția lui Dumnezeu”, a spus PS Ioan al Sorocii.

După Rugăciunea Domnească „Tatăl Nostru” – numeroşi credincioşi, care s-au mărturisit și au primit dezlegare de la duhovnic, au fost învredniciți să se împărtășească cu Sfintele Taine.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
5411

Prima războire a diavolului este cu mintea

După cădere, mintea s-a întunecat şi s-a îmbolnăvit, încetând de a mai fi desăvârşită. Acest lucru se repetă ori de câte ori omul cade în păcat. Prima războire a diavolului este cu mintea. Atunci când acceptăm căderea în păcat, demonii încearcă să ne subjuge. Iată un text semnificativ în această privinţă: „Dracii iau prilejurile de-a […]


Foto