PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a oficiat o slujbă de pomenire a luptătorilor căzuţi în războiul de pe Nistru

146

Astăzi se împlinesc douăzeci și opt de ani de la declanşarea războiului de pe Nistru, care a răpit zeci de vieţi şi a lăsat o rană adâncă în trupul ţării.

Această tristă aniversare a adunat la Sfânta Mănăstire Ciuflea din Chișinău mai mulţi combatanţi care au luptat jertfelnic pentru suveranitatea şi integritatea Republicii Moldova şi rude ale acestora, care au venit să se roage pentru odihna camarazilor şi a apropiaţilor căzuţi pe câmpul de luptă.

La slujba de pomenire, oficiată de către Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, pe lângă combatanţi, au fost prezenți: Ministrul Apărării, Dl Victor Gaiciuc, Ministrul Afacerilor Interne, Dl Pavel Voicu, conducerea organizațiilor obștești de veterani, care astfel şi-au manifestat solidaritatea cu faptele eroice ale tuturor celor care au luptat pentru pacea şi liniştea întregului popor.

sursa ciuflea.md


Articole postate de același autor
1279

Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite din acest Post, la Mănăstirea Ciuflea din Chișinău

În dimineața zilei de miercuri, 1 martie, la sfânta mănăstire „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea” a fost oficiată prima Liturghie a Darurilor înainte sfinţite din acest Post. La slujba oficiată de duhovnicul mănăstirii Preacuviosul Arhimandrit Nicolae (Roșca), au participat un număr mare de credincioşi care au pășit pragul Catedralei mănăstirești pentru a lua parte […]