Prot. Mitr. Vasile Țăruș, duhovnicul Vicariatului Soroca, la ceas aniversar din ziua hirotoniei

715

Preacucernice Părinte Vasile,

Praznicul Schimbării la Față a Mântuitorului este unul aparte pentru Sfinția Voastră. Acum 35 de ani, la această sărbătoare împărătească, Domnul v-a chemat la înalta treaptă a slujirii sacerdotale.

V-ați asumat cu smerenie chemarea, conștientizând că deveniți un ostaș al lui Hristos, menit să călăuzească atâtea suflete încredințate pe drumul deloc ușor al mântuirii. Ați luat crucea slujirii în vremuri vitrege credinței, trecând prin multe încercări, dar ați rezistat cu Doamne ajută.

În acești ani de mărturisire a dreptei credințe pe meleagurile sorocene, v-ați recomandat drept unul dintre cei mai vrednici slujitori. Sunteți o fire calmă, blândă, înțeleaptă și plină de dăruire. Așa să rămâneți! V-au îndrăgit slujitorii Vicariatului Soroca, vă iubesc numeroși credincioși din municipiul nostru, cu mic cu mare.

Ați reușit să adunați în jur și o solidă comunitate creștină, printre care se regăsesc numeroși romi, care locuiesc în preajma parohiei ce o păstoriți.

La acest ceas aniversar, vă dorim puteri trupești și duhovnicești, har, milă și ajutor de la Domnul.

Cu deosebit respect,

+ Ioan, Episcopul Sorocii, vicar mitropolitan

Protoieretul Vasile Țăruș este paroh al Bisericii “Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat” din mun. Soroca și duhovnicul slujitorilor Vicariatului Soroca. Născut la 6.10.1956 în s. Chirileni, r. Ungheni, hirotonit diacon și preot în anul 1984, a dus mai multe funcții administrative în cadrul protopopiatului Soroca.


Articole postate de același autor
3518

Pr. Rafail Noica:””a necinsti pe părinți este a tăia firul vieții într-o măsură, între noi și Cel care ne-a dat viața, Dumnezeu. Si, marea șmecherie a diavolilor moderni a fost tocmai asta, să dezbine familia”

De când a căzut omul de la Dumnezeu, firea omului este în așa fel că tânjește către Dumnezeu. Noi nu putem fără Dumnezeu. Dumnezeu este în mine Cel care mi-a dat viața, dar care îmi dă viața, și, într-o măsură, să zicem, [lucrul acesta] se răsfrânge și în genetica omenească.  Sfântul Pavel ne atrage atenția […]


Foto