Procesiune cu moaștele Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe – Ismail

180

La 24 aprilie 2020, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir al Chișinăului și al întregii Moldove, Sfânta Mânăstire Sireți împreună cu protopopiatul Strășeni și în colaborare cu Primăria Sireți a organizat o procesiune cu moaștele Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe - Ismail.

Procesiunea a fost organizată conform tradiţiei Bisericii noastre, deoarece în vremuri de molimă în vechime odoarele ecleziale erau purtate prin cetăţi spre izbăvirea de epidemii, spre vindecarea celor bolnavi şi spre întărirea în credință.

În dimineața zilei, starețul Mânăstirii Sireți,  arhimandritul Porfirie (Dobre), dimpreună cu părinții slujitori au pornit de la Mânăstirea Suruceni.  Sfântul Dionisie a fost petrecut de obștea Mânăstirii în frunte cu maica stareţă Egumena Epistemia (Goncearenco).

S-au înălțat rugăciuni pentru izbăvirea de secetă și molimă, făcându-se câteva popasuri  la Mânăstirea Sireți, Schitul Sfânta Ecaterina din Sireți și la Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din orașul Strășeni, unde s-au alăturat rugăciunilor înălțate Prot. Vetcislav Cazacu, protopop de Strășeni și Prot. Petru Eșanu.

Menționăm că această procesiune este o premieră în istoria ecleziastică a Republicii Moldova.

"Sfinte şi preaînţelepte Părinte Ierarhe Dionisie, cel ce ai câşti­gat îndrăznire către Dumnezeu, primeşte smerita noastră rugă­ciune şi ne ajută, izbăvindu-ne din toate nevoile şi necazurile. Roagă-te lui Hristos Domnul să ne învrednicească a primi da­rurile Sale: pacea şi mântuirea, dragostea curată şi puterea de a face binele; să ne apere de orice dezbinare, de reaua întâmplare, de război, de boli, de pagube şi de moarte năprasnică. " 


Articole postate de același autor
4465

Cine nu primește Împărăția lui Dumnezeu ca un copil, nu va intra în ea

Unul dintre cele mai tulburătoare pasaje ale Evangheliei îl constituie validitatea pe care o atribuie Mântuitorul experimentării preintelectuale a credinței religioase. Când ucenicii Săi, în efortul de a menține un nivel matur al propovăduirii, încercau să împiedice mamele să-și aducă copiii la Iisus, El „S-a mâhnit”. El a spus că unora ca acestora le aparține Împărăția […]