Praznicul Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Zăbriceni

1633

În ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului, luni, 28 august, 2017, obștea monahală și închinătorii Mănăstirii „Nașterea Domnului”, Zăbriceni, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, oficiind Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. La serviciul divin Prea Sfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte Preacuviosul părinte Arhimandrit Damian (Burlacu), stareț al mănăstirii și slujitori din cadrul sfîntului așezămînt. După Sfînta Liturghie a avut loc slujba unui Te Deum pentru începutul anului de învățămînt.

La final, Prea Sfinția Sa a adresat părintelui stareț, Arhimandritului Damian, obștii monahale și tuturor creștinilor un cuvînt de învățătură. Prea Sfinția Sa a evidențiat caracterul de bucurie al sărbătorii și sensul duhovnicesc al Adormirii Preasfintei Fecioare Născătoare de Dumnezeu în iconomia mîntuirii noastre, sens sugerat chiar de troparul praznicului: „Întru naștere fecioria ai păzit, întru adormire lumea nu ai părăsit, de Dumnezeu Născătoare Fecioară, mutatu-te-ai la Viață, fiind Maica Vieții și cu rugăciunile tale izbăvești din moarte sufletele noastre!”.

Apoi, Ierarhul a felicitat obștea monahală și credincioșii prezenți la slujbă cu prilejul praznicului și a oferit în dar fiecăruia cîte o iconiță.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni


Articole postate de același autor
16730

Ce sunt Acatistele şi ce trebuie să ştim despre ele

Foarte mulţi credincioşi nu înţeleg întotdeauna la ce se referă cuvântul Acatist, confundând slujba în sine a Acatistului cu unele pomelnice cu cereri speciale pe care ei le alcătuiesc, înşirând în conţinutul lor nevoile vieţii lor personale. Prin cuvântul Acatist se înţelege în primul rând slujba liturgică alcătuită de Biserică întru cinstirea unui sfânt, aducându-i […]