Praznicul „Adormirii Maicii Domnului” a adunat mulțime de credincioși în străvechiul și valorosul așezământ monahal de la Curchi

3366

Mulțime de credincioși au venit astăzi, 15/28 august 2016, în străvechiul și valorosul așezământ monahal de la Curchi, unul din cele mai de seamă monumente istorice bisericești din țara noastră încredințat ocrotirii Maicii Domnului, pentru a lua parte la sărbătoarea praznicului împărătesc rânduit de Biserică al „Adormirii Maicii Domnului”.  

În decursul veacurilor, Maica Domnului a fost pavăză statornică a monahilor acestei minunate grădini, care alături de multe alte locașuri închinate Maicii Sfinte, împodobesc și înfloresc țara noastră.

Astfel, cler și credincioși, prezenți în împodobita Biserică a Născătoarei de Dumnezeu, au înălțat cucernic adevărate imne de bucurie la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată de către Preacuviosul Părinte Stareț, Arhim. Siluan (Șalari), alături de care s-au unit în rugăciune și sufletele slujitorilor acestei mănăstiri.

Credincioșii care au participat la serviciul divin au primit har din Harul cel dumnezeiesc, care s-a revărsat în sufletele lor prin săvârșirea tainei Sfintei Euharistii și prin împărtășirea din același sfânt potir.

Acest lucru l-a subliniat în cuvântul său PC Părinte Arhim. Siluan, arătând că harul acesta sfințitor rodește în cuget și în inimă înțelepciune și râvnă, iar trupul îl întărește, potențând totodată întreaga ființă spre bine, spre virtute și spre urcușul către înviere.

sursa http://manastireacurchi.md/


Articole Asemănătoare
5158

Durerile ei au adunat durerile noastre şi le-a alinat

Viaţa Maicii Domnului a fost o Golgotă plină de dureri şi de cruci, plină de suferinţe şi umiliri, plină de plângere şi de lacrimi, de la naştere până la mormânt a avut duşmani, care au vrut să-i răstoarne năsălia unde era aşezată. Viaţa ei a fost plină de lacrimi şi de bucurii până la Adormirea sa, […]

Articole postate de același autor
2017

Aproape 97 la sută dintre cetățenii țării sunt creștini ortodocși

Din numărul total al populației Republicii Moldova care și-a declarat religia la recensământul din 2014 (2 611,8 mii persoane), 96,8% s-au identificat ca fiind ortodocși, cu 1,3 puncte procentuale mai mult față de 2004. Din rândul persoanelor de altă confesie fac parte baptiștii (creștinii evanghelici baptiști), care reprezintă 1,0%, martorii lui Iehova, cu o pondere […]