Pr. Calistrat: Mass-media poate informa sau dezinforma, iar biserica este stâlpul și temelia adevărului

4000

Avem o singură greșeală, că suntem răbdători, că suntem ortodocși și că ne temem de Dumnezeu, că suntem îmbrăcați în “bună-cuviinţă” că avem maniere şi bunul simţ, că am învățat să dăm „Bună ziua!”, că am învățat să muncim mult și pe degeaba, că am învățat să trăim din salarii mici și să plătim impozite mari, și am învățat să votam toți șarlatanii, și am învățat să mergem înainte ca boul la jug.. fără să comentăm. Ăsta e defectul nostru!

Să deschidem bine ochii la tot ce semnăm, pentru că așa se semnează documentele de pieire a unui neam. Tacit și pe dedesubt cu hurta! Să fim atenți pentru că ne distrugem nația. Într-o zi n-o să mai avem oxigen, într-o zi n-o să mai avem păduri, într-o zi n-o sa mai avem apă, într-o zi n-o să mai avem ce mânca, într-o zi n-o sa mai avem voie sa vorbim, într-o zi n-o să mai avem voie sa existăm, într-o zi n-o sa mai avem voie să fim români. Noi avem nevoie de o viață normală, de o familie normală, de mama copiilor noștri.
Eu sunt primul adept care aș dori să văd cum arată primul bărbat gravid! Ca să putem să-nființăm și noi familia din doi bărbați. Să-i vedem cum se înmulțesc și atunci ne dăm seama, cine e sănătos cu capul! Dumnezeu care a făcut creația sau nebunul care dă acesta lege? Doar în felul acesta avem logică și desecam. Foarte bine că ai apucături scelerate și mentale, du-te și ți le fă în ascuns! Bagă-te în beci și fă ce-ți place, e treaba dumitale, e liberul arbitru, dar nu suntem obligati noi „cei mulți” să suportăm mojicia, paranoia și schizofrenia câtorva care vin cu idei să schimbe mersul și cursul acestui veac!

Neputinciosul Irod umblă și astăzi pe pământ, nu știm dacă sub formă de ministru, președinte, parlamentar sau deputat.. părinte, burlac sau însurat, dar este cert că în orice moment caută să lovească în Biserica lui Dumnezeu și în învățătura celor 7 Taine, în învățătura de Dogmă Creștină. Caută să lovească sufletul nostru și să-l murdarescă. Și în cel mai rău caz, astăzi Irod nu mai ucide, ci caută sa destabilizeze. Ce-a mai aprigă metodă pe care a pus-o în mișcare, ocultă, necreștină și ateistă, de dezbinare a creștinismului, nu-i faptul că au tăiat banii de la biserică, sau ca nu o sa mai construiască biserici, bisericile sunt făcute oricum din banii poporului nu din banii parlamentarilor. Stați liniștiți!
Alta e problema, au trecut la altă etapă, pe care am auzit-o din gura unora.. la anumite emisiuni. „O să vedeți voi de acum încolo ce o sa facă mass-media cu biserica!” Nu o să facă nimic! Mass-media poate informa sau dezinforma, iar biserica este stâlpul și temelia adevărului. Noi credem în Dogma Ortodoxă, în Învățătura Creștina și în Cuvintele lui Dumnezeu! Noi nu suntem legați idolatru, nici de preot, nici de episcop, nici de peretele bisericii… eu sunt legat de Învațătura care mă obligă ca – prin acestea – să ajung la Hristos! Dacă un preot e strâmb, nu mă duc la el, și dacă e drept îl caut că vreau eu, și dacă nu-mi place într-o zi, plec de la el. Dar asta nu înseamnă că mi-am schimbat religia, ci îmi schimb doar locația.

Lumea s-a agitat.. să căutam acea bunăvoinţă, și când vedem acea horhotă și primim lovituri de bocanc în piept, să nu încercăm să ricoșăm și să încercăm să stăm atenți să nu pierdem din poziție (drepți).


Articolul Următor
Articole Asemănătoare
3235

Să învăţăm să iubim, iar nu să cerem să fim iubiţi

Niciodată nu trebuie să-i lăudăm şi să-i linguşim pe semenii noştri, ci să-i călăuzim către smerenie şi către iubirea lui Dumnezeu. Şi să nu căutăm să ne iubească, lăudându-i pe ceilalţi. Să învăţăm să iubim, iar nu să cerem să fim iubiţi. Să-i iubim pe toţi şi să facem jertfe cât putem mai mari, pentru […]

Articole postate de același autor
5008

Episcopul Ignatie: Care este cel mai bun antidot împotriva depresiei?

Cel mai bun medicament în aceste stări, este rostirea numelui lui Iisus, a spus Episcopul Ignatie la slujba oficiată în prima zi a anului în Catedrala din Huși. „Pentru că rostirea acestui nume ne dă, fiecăruia dintre noi, lumină, pace, bucurie, aşa cum nimeni, niciodată, nu ne poate dărui. Oricât ne-am bucura atunci când rostim […]