Poți să mori cu o povară din asta, nu țineți în voi frământările acestea…

3220

Trebuie să scrii pe o hârtiuță tot ceea ce te frământă, și tot ce ți-e rușine să spui, te bagi sub epitrahir și îi dai hârtiuța preotului ca să citească și îi spui atât:

„Nu mă întrebați nimic, pentru că mi-e jenă!”

Pentru că preotul, din ce au scris acolo, vă deduce ce trebuie să dezlege!

Am avut cazuri de genul ăsta și ca să încurajez și să stârpesc „prostia asta”, pentru că apare următorul lucru, în momentul în care ai o relație cu duhovnicul și te știi de multă vreme, se creează o mică familiaritate sufletească, și nu vrei să-și strice părerea despre tine… sau să te privească cu alți ochii..

Dar eu totdeauna le spun:

„Pentru nimicul ăsta ai stat atât încărcat?”

Și dacă au trecut de la înfăptuire 10 – 15 ani, nici nu mai dau canon, căci se prescrie, ca la avocat!

Nu țineți în voi lucrurile astea, pentru că nu zidesc sufletește și rămâneți încărcați. Poți să mori cu o povară din asta, și ați citit în Mântuirea Păcatelor și în Ușa Pocăinței, ca: „Orice păcat nespovedit pe pământ, rămâne nespovedit și nedezlegat în cer, la Dumnezeu!”

Toată lumea a desfrânat, și care-i treaba? De ce să-ți fie rușine?

Toată lumea, a greșit, a băut, a fumat.. dar eliberează-te să scapi!

Nu țineți lucrul ăsta în voi! E o prostie! Și ce dacă știe părintele?

„Da, părinte, atâta minte am avut atunci, atâta am putut face! Acum știu care e legea, toți am fost tineri!”
Marele Antonie Plămădeală, spunea așa:

„În momentul în care venea la mine un om cu probleme, și mai grele și mai apăsătoare.. și mai „periculoase” (așa folosea el termenul pentru abateri grave) Stam, și mă uitam și îl priveam, pe omul respectiv, și mă întrebam următorul lucru: Ce aș vrea eu să aud, dacă aș fi în locul lui? Și automat îmi venea să-l iert.”

Așa este și cu dumneavoastră!

Preotul și duhovnicul are rolul de a dezlega și a ierta, până obosește cu bucurie în suflet, pentru că mai găsim în popor urmele părerii de rău si ale pocăinței.. în inimile credincioșilor!!


Articole Asemănătoare
12619

Fără preot nu este mântuire, fără preot nu este iertare şi dezlegare!

Numai prin Biserică se poate face iertarea păcatelor; numai Biserica are putere, prin preoţii şi arhiereii săi, să lege şi să dezlege păcatele lumii. Nu vă înşelaţi de nebunii aceia care vă învaţă că pot ei ierta păcatele afară de preot şi de episcop! Niciodată să nu credeţi minciunile lor! Hristos a dat putere Apostolilor […]

Articole postate de același autor
564

Dumnezeul nostru nu este al morții, ci al vieții

Nu plouă! Mâncăm rucola din seră și pare că totul este verde. Roșiile sunt roșii, fiindcă avem căldură artificială. Sufletul este setos, plânge uscat, dorim primăvara cu Baba Dochia, iar ea nu mai este. Căutăm vinovații în discuțiile noastre, iar greșelile noastre s-au epuizat. S-a început Săptămâna Patimilor! Mulți continuă să strige ,,Osana!”, alții ,,Răstignește-L!”. […]