Poți mult, fă mult! Cei mai buni elevi și profesori au fost premiați la Liceul „Meșterul Manole” din Sălcuța

2366

Educaţia este cea mai importantă forma în lucrarea de formare personalităţii copiilor şi tinerilor. Astfel, anume educaţia ar trebui să fie prioritatea fundamentală a oricărei societăţi care tinde spre progresul spiritual, dar şi bunăstarea materială a sa.

La Liceul Teoretic „Meșterul Manole”, din s. Sălcuța, Căușeni se muncește foarte mult în acest sens. Este o instituție de învățământ în care cultura, inteligența și credința sunt exprimate prin toate câte se fac în școală, dar și în întreaga localitate. Parteneriatul realizat la Sălcuța dintre Școală și Biserică, care are la bază viața și munca plină de jertfă al profesorilor și slujitorilor care-și desfășoară activitatea în această instituție, aduce în prezent roade frumoase și bineplăcute Domnului.

La  28 mai, Liceului "Meșterul Manole" a desfășurat Gala Premiilor ediția 2019, un eveniment consacrat celor mai buni elevi și profesori din această instituție de învățământ.  

Gala Premiilor a început cu o rugăciune, după care Liuba Pleșca, directorul liceul a prezentat oaspeții prezenți la această manifestare: dl Nicolae Gorban, președintele raionului Căușeni, Protoiereul mitrofor Nicolae Ciobanu, președinte al Sectorului Sinodal Activităţi Culturale a Mitropoliei Moldovei, dna Natalia Lozan, redactor-șef adjunct al PP "Altarul Credinței", dna Viorica Andriţchi, Şef de catedră Psihopedagogie şi Management Educaţional al Institului Educației,  dl Leonid Bujor, director executiv CNOS, reprezentanţi ai direcţiei de învăţământ Căușeni.

În continuarea manifestării,  Protoiereul Nicolae Ciobanu,   a venit cu un mesaj de binecuvântare din partea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, menționând că parteneriatul dintre Școală și Biserică, este unul care face posibil ca tinerii să se poată pregăti nu doar de școala vieții, ci și să dorească să devie și elevi ale școlii Mântuitorului Hristos. Totodată pr. Nicolae a venit cu un cuvânt de mulțumire și felicitare pentru cadrele didactice care activează în acest liceu: "Profesorii sunt acei care descoperă în elevi nu doar darurile deosebite cu care sunt înzestrați de Dumnezeu, ci și îi ajută să devie oameni cu suflet mare și buni creștin. În acest sens un cuvânt aparte de mulțumire le aducem slujitorilor Jelihovschi, care generează viața și căldurăa pentru generații de elevi din această comunitate."

La rândul său, Dl Nicolae Gorban,  a menționat: "Societatea noastră trebuie să ofere mai multă recunoștință profesorilor cu merite deosebite. Capacitatea de a inspira, și de a încuraja un elev să-și dezvolte abilitățile și să devină performant reprezință esența profesiei de dascal."

În cadrul evenimentului au fost decernate numeroase diplome şi premii, pentru cei mai buni elevi și profesori  care s-au manifestat la pe parcursul anului diverse concursuri și competiții. Învățăceii acestui liceu au dovedit că sunt printre cei mai buni din republică la concursuri școlare și extrașcolare, la manifestări culturale, seminare, concursuri ș.a. 

Profesor al anului a fost desemnat preotul Serghei Jelihovschi, profesor de limbă engleză, iar elevei clasei a IX-a,  Adrianei Novac, i-a fost înmânat premiul pentru cea mai bună elevă a liceului. 

Dumnezeu ne oferă tuturor daruri minunate, și nimeni nu poate spune că a fost nedreptățit. Însă e nevoie și de a le valorifica. Am putea spune că Domnul a binecuvântat această instituție cu daruri deosebite, dar nu e chiar așa. Darul fără muncă și depășire continuă, nu va aduce roade adevărate. Poți mult, fă mult! Acesta pare a fi  motto-ul tuturor celor care învață și se învață în această instituție de învățământ. De noi, de modul în care ne lucrăm talanții, depinde și roada ce va să fie!

A consemnat Natalia Lozan

 

 

 

 


Articole postate de același autor
1790

Cei ce-aduc Colindul Sfânt coboară Cerul pe pământ

Cu binecuvîntarea Preasfintitului PETRU, Episcopul de Ungheni și Nisporeni, parohul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din sat. Buțeni, r-nul Hîncești, Prot. Vasile PREPELIȚĂ, dupa o tradiție frumoasă, stabilită deja de trei ani, în Ajunul Nașterii Domnului împreună cu colindătorii au vizitat pe cei mai triști ca noi. În primul rînd colindătorii s-au deplasat în mun. Hîncești la Centru […]