Pelerinaj în Țara Sfântă, pe urmele Mântuitorului Iisus Hristos (ziua a II-a)

501

După câte aţi putut afla din ştirea anterioară, în perioada 6 – 13 decembrie se desfăşoară pelerinajul anual al delegaţiei Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, în Ţara Sfântă.

Vineri, 7 decembrie, în cea de-a doua ziua a pelerinajului, Înaltpreasfinţitul Părinte Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, însoțit de Preasfințitul Ioan, Episcopul Sorocii, Vicar mitropolitan și un grup de slujitori și credincioși moldoveni, au vizitat următoarele obiective religioase:

  • Biserica Nașterii Domnului din orașul Betleem și locul aflării celor 14000 prunci omorâți de regele Irod.
  • Muntele Eleon: Mănăstirea Înălțării Domnului; locul Înălțării Domnului Iisus Hristos la Cer.
  • Mănăstirea Sfintei Cruci, Ierusalim (toiagurile îngerilor).
  • Biserica Sf. Simeon Primitorul de Dumnezeu din Ierusalim
  • Mănăstirea de pe Munte în cinstea Icoanei Maicii Domnului din Kazan, a Misiunii Patriarhiei Ortodoxe Ruse din Ierusalim.

În cuvântul adresat pelerinilor pe Muntele Eleon, Mitropolitul Vladimir a menționat următoarele: „Pelerinajul este o fericită ocazie de a mulțumi Domnului și un prilej în care să ne reamintim că suntem călători în această lume. Ne vom ruga ca Duhul Sfânt să trezească în noi dorința de înoire a vieții, ca să ne fie acest efort izvor de bucurie și pace interioară, un prilej de îmbogățire spirituală. Binecuvintează Doamne pe toți pelerinii la Sfintele Locuri ca, sănătoși, în pace și cu bună-sporire întorcându-se, să Te laude pe Tine din toată inima, Amin!”

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
2150

Jurat să nu mai bea

În părţile Moldovei, în special, există obiceiul, printre cei care au darul excesului de alcool şi nu reuşesc să îşi stăpânească patima, să se ducă la preot şi să jure, pe o anumită perioadă, că nu vor mai pune picătură de alcool în gură. Practica dă roade, pentru că există o teamă straşnică, ancestrală, de […]