Părintele Sofian Boghiu, pomenit la Mănăstirea Antim din București

142

În data de 14 septembrie se vor împlini 20 de ani de la trecerea la cele veșnice a părintelui Sofian Boghiu, cel care a rămas în memoria românilor ca un mare duhovnic și pictor bisericesc, care cu blândețe, dar și cu fermitate, răbdare și jertfire, a făcut cinste monahismului românesc.

Originar din Basarabia, acesta a intrat în mănăstire încă de la vârsta de 14 ani. A fost hirotonit ieromonah în anul 1945 pe seama Mănăstirii Antim din București. Tot aici și-a petrecut cea mai mare parte a vieții, fiind și stareț al așezământului monahal.

În biserica mănăstirii a fost oficiat sâmbătă, 10 septembrie 2022, un parastas pentru odihna sufletului părintelui Sofian, la care au participat numeroși credincioși. La finalul slujbei, părintele Alexie Oprișan a evidențiat rolul arhimandritului Sofian Boghiu în mișcarea duhovnicească „Rugul Aprins”.

Sursa: TrinitasTV


Articole postate de același autor
1175

Liturghie arhierească la praznicul Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, în Catedrala episcopală din Soroca

Duminică, 13 decembrie 2020, la praznicul Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Preasfințitul Ioan, Episcop al Sorocii, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca. Alături de ierarhul Sorocii a liturghisit soborul de slujitori ai Catedralei episcopale. De sărbătoarea Sfântului Andrei, enoriașii prezenți în sfântul lăcaș, au adus […]


Foto