Părintele Ciprian Grădinaru: Putea să fie o calamitate mult mai grea. Ne smerim, facem ascultare

2425

În cadrul unor declarații oferite pentru Agerpres de Florii, Părintele Arhimandrit Cirpian Grădinaru a îndemnat la conștiență și realism, la smerenie, pace și ascultare în condițiile dificile cauzate de pandemia de coronavirus.

„Ferească Dumnezeu! Putea să fie o altă calamitate de altă natură, mult mai grea, mult mai mare, mult mai traumatizantă, cu efecte nocive asupra societăţii şi asupra sufletelor noastre. Ne smerim, luăm ca din mâna lui Dumnezeu, facem ascultare. Ştiţi, omul înţelept pace aduce. Iar Mântuitorul, în Evanghelie, la Fericiri, spune ‹Fericiţi făcătorii de pace, aceia sunt fiii lui Dumnezeu!›”.

„Facem să fie pace cu noi, ne bucurăm, sfinţim timpul în rugăciune la casele noastre, căutăm să transmitem pace celor din jurul nostru”, a spus Arhim. Ciprian Grădinaru, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului (CMN).

Părintele Ciprian a recomandat să utilizăm toate mijloacele pentru a comunica cu cei dragi și „să ne bucurăm unii de alţii şi în vremurile grele”.

„Căutăm să-i sunăm pe cei dragi, păstrăm o comunicare frumoasă cu ei, că se bucură fiecare când primeşte un telefon, când primeşte un SMS, o urare de bine de Sfintele Sărbători, ca să vadă că nu este uitat sau părăsit. Pentru că noi, ca persoane raţionale, ne caracterizează comunicarea”.

„Mai mult decât atât, trebuie să luăm termeni de referinţă cât de mult înseamnă libertatea, libertatea de mişcare şi libertatea de gândire şi să le preţuim ca mari daruri de la Dumnezeu. Aş vrea să păstrăm calmul, liniştea şi trăirea duhovnicească la modul că lucrurile sunt în normalitatea lor şi nu este nimic ieşit din comun”, a mai spus Arhim. Ciprian Grădinaru.

Îndmnând la respectarea restricțiilor impuse de pandemie, duhovnicul de la Paraclisul CMN a subliniat că „creştinismul este o libertate plină de responsabilităţi”.

„Trebuie să fim mult mai conştienţi şi mult mai realişti că fiecare din noi trebuie să fie responsabil pentru sănătatea lui şi pentru sănătatea celor dragi din case”.

„Un creştin adevărat va fi un creştin ascultător faţă de Biserică şi va accepta regulile sau porunca pe care Biserica o dă şi ierarhii le dau, pentru că una din cele nouă porunci bisericeşti este de a asculta de ierarhi când dau anumite regulamente pentru binele comunităţii, pentru binele cetăţenilor”.

„Chiar dacă este o situaţie critică, un creştin adevărat şi un creştin trăitor se va adapta situaţiei”, a afirmat părintele arhimandrit.

Foto credit: Basilica.ro


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
9328

Denia de Vineri seara – Prohodul Domnului

Denia de Vineri seara, numită și Utrenia Sâmbetei celei Mari este slujba înmormântării Domnului Hristos și de aceea are un caracter profund funebru. Momentul principal al acestei slujbe îl constituie Prohodul Domnului sau cântarea de jale pentru moartea și îngroparea Domnului, cântat în trei stări de către preot și credincioși în jurul sfântului Epitaf (broderie […]