Actualitate

Pandemia virusului COVID-19 nu a afectat derularea proiectului de restaurare a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni

1376

Astăzi, 6 iulie a avut loc ședința echipei de coordonare a proiectului de restaurare a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni. Experții au examinat procesul de reabilitare a acoperișului bisericii și au verificat funcționalitatea camerei de aerare la fundațiile edificiului.

Urmare a discuțiilor, grupul de lucru a decis reconstituirea celor două cruci din piatră de pe acoperișul bisericii.

Menționăm că, proiectul de restaurare a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni a fost inițiat în anul 2016 cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA în Republica Moldova. Proiectul de restaurare este promovat de către Asociația Obștească Centrul de Cercetări Arheologice din Republica Moldova sub egida Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a Muzeului Național de Artă al Moldovei.

La inițiativa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pentru efectuarea lucrărilor de restaurare a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni, în anul 2020 au fost alocate din bugetul de stat 2 mln. lei.

Sursa: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova


Articole postate de același autor
1977

Sfântul Cuvios Macarie cel Mare sau Egipteanul

Sfântul Macarie cel Mare (295-392 d.Hr.), cunoscut și ca Macarie Egipteanul, a fost unul dintre Părinții pustiei egiptene cu cea mai mare autoritate, fiind ucenic al sfântului Antonie cel Mare. S-a născut în satul Șabșir, Menuf, Egipt, din părinți drepți și credincioși. Tatăl său se numea Avraam, iar mama lui Sara. Părinții lui l-au silit […]