Palatul Mitropolitan a găzduit o întrunire a asistenților parentali

542

Data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, cu scopul principal de conștientizare și ințelegere a persoanelor care se confruntă cu o dizabilitate. Marcarea acestei zile are ca obiectiv promovarea unei mai bune înțelegeri în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este totodată o ocazie de a aborda problemele existente și de a găsi soluții optime pentru depășirea acestora.

În acest context Mitropolia Moldovei de mai mulţi ani colaborează cu Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului.  Iar la data de 29 noiembrie, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Palatul Mitropolitan a găzduit o întâlnire cu genericul „Inteligenţa emoţională şi succesul profesional ”.

La eveniment au participat 50 de asistenți parentali în grija cărora se află copii cu dizabilități. În deschiderea evenimentului, părintele protopop al sectorului I, prot. Vadim Cheibaș a adresat celor prezenţi un cuvânt de încurajare şi binecuvântare.

"Mitropolia Moldovei se implică în mai multe proiecte menite să sprijine și să aducă mângâiere celor aflaţi în suferinţă. Un loc aparte în acest sens îl reprezintă organizarea pelerinajelor, taberelor, oficierea slujblelor pentru copiii cu dezabilități, discuții și consiliere pentru părinții acestora", a menționat prot. Vadim Cheibaș.

A urmat traningul "Metode de preîntâmpinare a epuizării" desfășurat de Alexandru Bordea. La finalul evenimentului s-au discutat alte activități și întruniri desfășurate în parteneriat de către Mitropolia Moldovei și DMPDC.


Articole postate de același autor
29331

Film artistic “Curing Fear” (Vindecarea fricii) bazat pe istoria vieţii Sfântului Ierarh Luca al Crimeei

Filmul artistic “Curing Fear” (Vindecarea fricii), are la bază istoria vieţii medicului chirurg, omului de știință și Sfântului Ierarh Luca, Arhiepiscop de Simferopol și Crimeea. Sfântul Ierarh Luca al Crimeii a fost un strălucit medic chirurg și om de știință, una dintre cărţile sale de medicină devenind manual de referință pentru mai multe generații de […]