Ora Publică cu tematica “Dumnezeu – Sfânta Treime”

2379

Aflîndu-ne în frumoasa perioadă a postului premergător Sfinteii Învierii Domnului, cu prilejul Săptămînii Tineretului Ortodox și cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, joi, la data de 21 aprilie 2016, a avut loc Ora Publică cu tematica “Dumnezeu - Sfînta Treime”, coordonată fiind de profesorul de religie al instituţiei, Protoiereul Andrei Ursoi, care de asemenea este și Președintele Sectorului Eparhial, Învățămînt Religios și Catehizare. Activiatea s-a desfășurat în incinta Liceului Teoretic “Ion Creangă” din orașul Ungheni, desigur prin dispoziția Direcției de Învățămînt Ungheni, dar și cu bunăvoința directorului Liceului, Dna Zinaida VRABIE.

Invitatul de onoare, firește, a fost Preasfinția Sa, Preasfinţitul Episcop PETRU, care a dat start activității cu un cuvînt de felicitare adresat atît profesorilor de religie, cît și profesorilor laici, care au menirea de a forma în plan moral și educativ elevii. La fel, Ierarhul a avut grijă să menționeze cu diplome de onoare toți pedagogii de religie din raionul Ungheni, însă în mod special d-na Vrabie Zinaida, directorul liceului care a fost decorată cu Distincţia Eparhială “Icoana Maicii Domnului de Hîrbovăț” și i-a fost oferit un manual „Arta de a deveni pedagog”. Chiriarhul a menționat cu diplomă de onoare pe directorul adjunct învățămînt și directorul adjunct educativ, d-na Vrabie Lidia și d-na Pascari Tatiana, tot aici a donat bibliotecii liceului un set de manuale cu tentă religioasă.

Ora publică a fost constituită din două părți: Laboratorul de lucru “Dumnezeu-Sfînta Treime”, gestionat de protoiereul Andrei și partea festivă cu scenariul “Lumină din lumină”, la care au participat activ elevii claselor a XI-a. În cadrul activității a evoluat corul liceului “Datina”, dirijat de profesorul de muzică domnul Pascaru Andrei, care a fost la fel menționat cu diplomă de onoare. De asemenea a avut loc și o expoziție pascală, unde copiii și-au demonstrat măiestria, toți fiind apreciați la justa valoare, mai cu seama boboceii clasei a II-a B. La eveniment a participat și Dn Corneliu PREPELIŢĂ, inspector la Direcția Învățămînt Tineret și Sport, pe disciplina Religia.

La finele manifestării, Preasfinția Sa, Episcopul Petru a mulțumit tuturor pentru munca depusă în desfășurarea acestei activități, care a culminat cu un sfîrșit de succes și a ținut să încurajeze în continuare pe toți profesorii să își facă datoria cu plăcere și dăruire de sine, căci aceasta e menirea lor,” de a arde ca o lumînare care îi luminează pe alții, consumîndu-se pe sine”.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni


Articole postate de același autor
1399

Trei noi protopopi în Episcopia Chișinăului

În ședința desfășurată astăzi, 7 februarie 2018, prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Înaltpreasfinția Sa a semnat decretele de încetare a activității de protopop al Protopopiatului Strășeni pentru Prot. mitr. Victor Mihalachi, a activității de protopop al Protopopiatului Căușeni pentru Prot. mitr. Victor Velciug și a activității de protopop al Protopopiatului Ștefan Vodă pentru Prot. mitr. […]