Ora de religie – “Biserica casa Domnului”

1532

Măsura valorii unui profesor este dată de roadele sale, care sunt elevii. Rezultatul comunicării între dascăl şi discipolii săi se reflectă în activitatea comună pe care o desfăşoară în clasă oră de oră.

Recent, s-a desfşurat o oră de religie cu elevii clasei a V-a în biserica cu hramul ”Naşterea Maicii Domnului” din satul Răcaria, r. Râșcani, cu genericul "Biserica casa Domnului". Sunt binevenite astfel de ieșiri din clasă, iar ora de religie trebuie să fie un vector spre Biserică. Copiii au fost familiarizaţi cu specificul Sfintei Liturghii, slujba Jertfei crestine, care este cea mai însemnată dintre toate slujbele sfinte ale Bisericii noastre.

Aşa precum Jertfa de pe Cruce a Mântuitorului a fost punctul culminant al lucrarii Mântuitorului şi, totodată, faptul cel mai de căpetenie din istoria mântuirii lumii, aşa şi Sf. Liturghie înveșniceşte pe pământ acea Jertfă, ca încoronare şi desavărşire a celorlalte slujbe prin care aducem laudă şi mulţumire lui Dumnezeu.


Articole postate de același autor
5659

Nu mergem la biserică pentru preot, ci pentru Dumnezeu!

Acum câteva zile o doamnă făcea o afirmație măgulitoare la adresa mea, de genul că “ar veni la biserica unde slujesc, dar din păcate nu poate ajunge..”, și altele ca acestea. Atunci un domn i-a răspuns frumos într-un comentariu: “Nu mergem la biserică PENTRU PREOT, CI PENTRU DUMNEZEU”! Și avea dreptate. Creștinul neînduhovnicit are nevoie […]


Foto