Nenorocire la biserica din s. Dușmani, r. Glodeni. APEL LA CONȘTIINȚA HOȚILOR: „ÎNTOARCEȚI MĂCAR SF. AGNEȚ!”

1780

Printr-o mare încercare a trecut biserica din localitatea Dușmani, Glodeni, în această noapte de 27 spre 28 martie. Câțiva răufăcători au pătruns prin efracție în interiorul bisericii și au furat mai multe odoare bisericești.

Nenorocirea cea mare este că printre obiectele furate, hoții de cele sfinte, au luat cu ei și Sf. Agneț pregătit pentru Liturghia Darurilor înainte Sfințite care trebuia să fie oficiată în miercurea de 30 martie, cu participarea arhiereului locului.

Părintele paroh al bisericii, întreaga comunitate a credincioșilor, Episcopia de Bălți și Fălești, precum și toți drept măritorii creștini, vin cu rugămintea de a întoarce Sf. Agneț. Enoriașii fac apel la conștiința celor care au intrat în biserică și îi roagă, ca din toate cele luate, să întoarcă măcar Sf. Agneț. În speranța unei dezlegări pozitive a acestei întâmplări, trebuie să precizăm că Sf. Agneț este partea pătrată sau pecetea pe care preotul a scos-o din prescura folosită la Proscomidie, în care se disting mai bine literele sigiliului: Is. Hs. Ni. Ka, și care se afla pe Sf. Disc de pe Sfânta Masă. În această perioadă, așa cum se obișnuiește, Sf. Agneț, pregătit pentru Sf. Liturghie a Darurilor înainte Sfințite, oficiată în Postul Mare, a fost deja Sfințit la Liturghia din această duminică. Deci, practic a fost furată Sf. Împărtășanie, iar acest lucru reprezintă un sacrilegiu, un mare păcat care se poate întoarce, prin pedeapsă dumnezeiască, împotriva celui care l-a săvârșit. Deci, spre binele lor, dar și spre mângâierea creștinilor, cei care a făcut acest sacrilegiu, sunt rugați insistent să întoarcă măcar Sf. Agneț bisericii din satul Dușmani.

„Dumnezeu nu voiește moartea păcătosului ci ca să se întoarcă și să fie viu”, ne spune Sf. Scriptură, de aceea restituirea Sf. Agneț, ar putea fi un bun început pentru întoarcerea la Dumnezeu.


Articole postate de același autor
4063

Dragostea şi căldura părintească reprezintă totul în creşterea unui copil

Arată-i iubirea ta prin cuvinte, prin gesturi, prin privire şi prin tot ceea ce faci. Oferă-i copilului tău o iubire constantă, neclintită, lipsită de toane, o dragoste necondiţionată. Aşa cum simte pământul stabil sub picioare, aşa trebuie să simtă şi dragostea voastră de părinţi. Şi dacă pământul se mai poate mişca la cutremure, dragostea voastră […]


Foto