Mitropolitul Onufrie: Doar Dragostea îi poate schimba pe oameni

2301

Diavolul încearcă prin toate metodele să îl împiedice pe om de la mântuire, întinzându-I curse de tot felul.
Viaţa veşnică trebuie sa fie ţelul fiecărui creştin, insa vrăjmaşul omenirii ştiind asta doreşte sa il abata pe om de la telul sau. Scopul omului pe pământ este de a-I sluji lui Dumnezeu prin aproapele, Acela de a-şi iubi aproapele, nu de a-l judeca. Tot timpul un creştin adevărat se vede întâi pe el şi niciodata pe ceilalţi. Un creştin bine plăcut lui Dumnezeu se judecă pe el, nu pe cei din jurul sau.

Noi toţi suntem chemaţi să ne folosim de puterea dragostei. Să ne răbdăm unii pe alţii, buni, răi sau mai putin buni, sa ne acceptăm aşa cum suntem, căci cu toţii suntem fii ai aceluiaşi Tată. Acceptarea celuilalt aşa cum este el reprezintă prima formă a dragostei. Dacă Dumnezeu ne răbda aşa cum suntem, cu toate păcatele şi patimile noastre, suntem datori şi noi, la rândul nostru, să ne acceptăm între noi.

Dragostea este începutul şi sfârşitul. Dragostea este darul pe care suntem chemaţi să îl cultivăm întreagă noastră viaţă. Când ne răbdăm unul pe altul Dumnezeu este în mijlocul nostru şi ne ajută. Doar prin dragoste îl poţi ajuta şi totodată, îl poţi schimba pe cel de lângă ţine, căci doar prin dragoste ne asemănăm cu Dumnezeu. Doar dragostea ii poate schimba pe oameni.

(Cuvânt rostit de către Mitropolitul Onufrie în cadrul predicii ţinute la Catedrala Tuturor Sfinţilor de la Uman)
www.news.church.ua

traducere si adaptare Elisabeta Lascu


Articole postate de același autor
1778

O seară duhovnicească mult așteptată la Biserica ”Acoperemîntul Maicii Domnului” din or. Chișinău

În seara Duminicii a 4-a din Postul Mare, 10 aprilie, în Parohia cu hramul ”Acoperemîntul Maicii Domnului” din orașul Chișinău, cu ajutorul Bunului Dumnezeu s-a desfășurat prima seară duhovnicească. La străduința Preotului Paroh Victor Luchin, parohia la avut ca oaspete pe Prot. Vasilie Ciobanu, din satul Costești, raionul Ialoveni. Tema care a fost pusă în […]