Slujitorii Protopopiatului I Chișinău în ședință ordinară

1614

Miercuri, 11 mai, slujitorii din cadrul Protopopiatului Chișinău, sectorul I, s-au întrunit în ședință pentru a discuta mai multe aspecte ale vieții parohiilor din inima capitalei.

Ședința a fost prezidată de către părintele protopop prot. Vadim Cheibaș, care a transmis mesajul de binecuvântare și de salut din partea ÎPS Mitropolit Vladimir. S-a vorbit despre implicarea parohiilor în desfășurarea Marșului pentru Familie din 14 mai, a organizării Zilei copilului în data de 1 iunie și a unei Tabere ortodoxe pe malul Nistrului în perioada vacanței de vară.

Alte subiecte stringente, au fost legate de implementarea orei de Religie în instituțiile din centrul Chișinăului, la care s-a referit prot. Grigore Costin, inspector școlar.

Apoi, s-a propus ca fiecare parohie să identifice un slujitor și un grup de tineri în vederea organizării diverselor inițiative în rândul tineretului ortodox. La acest subiect a vorbit prot. Octavian Moșin, președinte de Sector sinodal activitate pastorală în rândul tinerilor.

S-a propus susținerea publicației ”Altarul Credinței” și planificarea unor actvități caritabile la nivel de protopopiat.


Articole Asemănătoare
1683

Ședința ordinară a protopopiatului Strășeni

La data de 8 martie curent, cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, la biserica cu hramul Sfinților Voevozi Mihail și Gavril, din satul Gălești, preoții Protopopiatului Strășeni au fost convocați în ședință ordinară care a fost prezidată de către protopopul raionului Protoiereul Mitrofor Victor Mihalachi. După Sfînta și Dumnezeiasca Liturgie a […]

    Articole postate de același autor
    3098

    Asta numesc oamenii „pierdut”?!

    Un copil a văzut un bărbat și o femeie că plângeau și a întrebat-o pe slujnica ce îngrijea de el, de ce sunt atât de mâhniți. Ea îi răspunse că acești oameni pierduseră pe scumpul lor băiețaș. – Pierdut! zice copilul. Vino iute să-l căutăm! – La ce bun? răspunse slujnica. Nu-l mai găsim în […]