Mitropolitul Onufrie: „Dacă ne vom ruga, vom cere de la Dumnezeu, ne vom pocăi de păcatele noastre, atunci vom distruge această boală”

790

Preafericitul Mitropolit Onufrie a dat sfaturi duhovnicești credincioșilor privind modul cum să ne comportăm în timpul epidemiei de coronavirus.

La 15 martie 2020, Preafericitul Mitropolit Onufrie al Kievului și al întregii Ucraine în predica sa a vorbit despre cum trebuie să ne comportăm în perioada de răspândire a coronavirusului, informează Departamentul pentru Informații și Educație al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Primatul a menționat că standardele sanitare nu trebuie neglijate și este important să ne întărim în rugăciune, să fim atenţi la păcatele noastre și să ne curățim de ele prin pocăință.

Arhiereul a amintit că din păcate umanitatea și Biserica nu pentru întâia oară se confruntă cu asemenea provocări.

„Mulți oameni întreabă: ce să facem? cum să se comportăm? Știți bine că nu pentru prima dată Biserica întâlneşte asemenea tragedii. În istoria Bisericii de multe ori au existat diverse epidemii, holeră, dizenterie, etc”, a amintit Preafericitul Mitropolit.

Preafericitul Onufrie i-a îndemnat pe păstoriţii săi să nu neglijeze standardele sanitare stabilite de autoritățile responsabile.

„În astfel de momente, Biserica a îndemnat mereu oamenii să respecte standardele sanitare și să nu le neglijeze. <…> Trebuie să îndeplinim normele sanitare, să ne protejăm de influența simplă și elementară a acestui microb asupra noastră „, a menționat Primatul.

Însă chiar și respectarea cu mare rigurozitate a standardelor sanitare în sine nu va putea întotdeauna să ne protejeze de amenințare. În prezent cel mai important lucru pentru un credincios este rugăciunea și pocăința.

„Dacă ne vom ruga, vom cere de la Dumnezeu, ne vom pocăi de păcatele noastre, atunci vom distruge această boală”, este convins Întâistătătorul. „Prin urmare, cel mai important lucru în acest caz, pe lângă respectarea standardelor sanitare, este rugăciunea și pocăința”.

Primatul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a menționat că „Dumnezeu ne trimite aceste încercări nu numai pentru virtuțile noastre, ci și pentru păcatele noastre. Și pentru a ne izbăvi de aceste ispitire, pentru a le îndura cu demnitate, trebuie să spunem: „Doamne, iartă-mă, sunt un păcătos. Am păcătuit și sunt vinovat și vrednic de pedeapsă, dar te rog, Doamne, ai milă de mine după mare mila Ta”. Este ceea ce ne poate ajuta pe toți să învingem această ispită, acesta încercare cu care ne confruntăm în prezent”.

„Fie ca Domnul Dumnezeu prin rugăciunile preacuvioșilor Părinți ai Peșterilor, a căror pomenire o săvârșim astăzi, să ne ajute să trăim în pocăință, post și fapte bune și să ne rugăm lui Dumnezeu ca El să ne ierte păcatele noastre, și harul lui Dumnezeu să fie cu noi în această viață pământească și în viață cea veșnică”, a încheiat Preafericitul Mitropolit Onufrie.

Sursa: https://spzh.news/


Articole postate de același autor
1307

Duminica Triumfului Ortodoxiei, celebrată la Catedrala episcopală din orașul-cetate Soroca

În Duminica Triumfului Ortodoxiei, la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul-cetate Soroca a fost slujită Liturghia Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, zi în care biserica s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru enoriașii veniți la Taina Spovedaniei și Euharistiei. Tot astăzi, drept-credincioasa comunitate a celebrat, conform tradiției, ziua Triumfului Ortodoxiei asupra tuturor ereziilor și credințelor […]


Foto