Mitropolia Moldovei continuă să ofere ajutor cetățenilor ucraineni care se refugiază în țara noastră

421

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, miercuri, 2 martie 2022, au avut loc mai multe acțiuni de ajutorare și sprijinire a cetățenilor ucraineni care se refugiază în țara noastră, coordonate de către Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM. Astfel, au continuat acțiunile voluntarilor Bisericii la punctul de frontieră Palanca, unde au fost distribuite în jur de 1000 de caserole cu tradiționalele prânzuri calde pentru refugiați, dar și pături de învelit, fructe, plăcinte, apă, sucuri și alte daruri, pregătite de către Casa de Milostenie a Mitropoliei și Parohia „Sf. Arhanghel Mihail” din Chișinău.

De asemenea, a continuat și astăzi colectarea a sute de pachete pentru refugiați, pregătite de către mai multe parohii și instituții social-filantropice din cadrul Mitropoliei Moldovei.

Totodată, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM, Dl Serghei Crudu, a vizitat astăzi, împreună cu tinerii voluntari, Sanatoriul „Constructorul” și „Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului” din mun. Chișinău, oferind mai multe ajutoare umanitare din partea instituției mitropolitane, care au constat în: produse alimentare, fructe, conserve, haine, albituri, apă, pături, plăpumi, perne, prosoape, produse de igienă personală și alte produse de primă necesitate.

În continuare, tinerii voluntari ai Mitropoliei colectează la Centrul Social-Misionar de la Catedrala „Înălțarea Domnului – Sf. Vineri” din Chișinău (str. Grigore Ureche 58), lucruri de primă necesitate, care sunt distribuite familiilor de refugiați cazate în mai multe puncte din Capitală și din țară. Cei care doresc să se alăture acestor acțiuni umanitare, sunt îndemnați să doneze prosoape, perne, plăpumi, haine pentru femei, bărbați și copii, produse alimentare ușor de păstrat (covrigi, biscuiți, ceai, conserve, ș. a.), produse de igienă (în special scutece pentru copii), cărți, caiete cu activități pentru copii și elevi, creioane, carioci și alte lucruri necesare.

De asemenea, instituțiile și familiile care au locuri de cazare disponibile pentru refugiați ne pot contacta la numărul de telefon: +373 67 223 981 (Serghei Crudu).

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
335

De Sărbătoarea Nașterii Domnului – Hramul Catedralei Mitropolitane, ÎPS Mitropolit Vladimir a înălțat rugăciuni împreună cu clerul și enoriașii

„Aceasta este ziua în care a venit în lume, Cel prin care s-a făcut lumea”. (Fericitul Augustin, Predica 195) Astăzi, când suflarea Ortodoxă sărbătorește Naşterea Domnului şi a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a liturghisit la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” din municipiul Chişinău, înălțând rugăciuni împreună cu clerul și enoriașii. În timpul serviciului […]


Foto