Mesajul Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir adresat Preasfințitului Episcop Siluan cu ocazia împlinirii a cinci ani de slujire arhierească

861

Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, Președinte al Sectorului Sinodal „Mănăstiri și viață monahală” și Egumen al Sfintei Mănăstiri cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” de la Curchi, aniversează astăzi 5 ani de arhierie. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove, i-a adresat ierarhului Orheiului un mesaj de felicitare:

Preasfinția Voastră,

Cu ocazia aniversării a 5 ani de arhierie, Vă adresez cele mai calde urări de sănătate, pace lăuntrică, mulți ani cu bucurii sfinte și toți petrecuți în dragostea și binecuvântarea Preasfintei Treimi.

Apreciind faptul că îndepliniți cu multă sârguință toate ascultările pe care le-ați primit de-a lungul anilor, Vă doresc să rămâneți și în continuare același ostaș fidel al lui Hristos și al Bisericii Sale, miluind pe fiecare credincios și fiu duhovnicesc cu rugăciunea și sfaturile duhovnicești ale Preasfinției Voastre.

Harul Domnului nostru Iisus Hristos să Vă de-a putere și în continuare să duceți cu destoinicie slujirea arhierească, făcându-Vă un vas ales al Sfântului Duh, și să Vă înzestreze cu înțelepciunea cea de sus, despre care frumos spune Apostolul Iacob că „este mai întâi curată, apoi paşnică, îngăduitoare, ascultătoare, plină de milă şi de roade bune, nepărtinitoare, nefăţarnică” (Iacob 3,17).

Asigurându-vă de respectul pe care vi-l purtăm și de întreaga noastră prețuire, Vă urăm un sincer și cordial: La mulți și binecuvântați ani!

Cu părintești binecuvântări, 

† VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE

 

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
3250

În familie lucrurile nu pot merge bine fără Dumnezeu

Preacuvioase Părinte Duhovnic, când este bine să se căsătorească omul? Înainte sau după vârsta de douăzeci şi cinci de ani? Astăzi mulţi oameni spun că, dacă se căsătoresc prea devreme, îşi irosesc tinereţea. – Depinde de mai mulţi factori… te căsătoreşti când eşti matur. Unii sunt maturi la douăzeci şi cinci de ani, alţii niciodată. […]


Foto