Mesajul de compasiune al ÎPS Mitropolit Vladimir adresat obștei monahale de la mănăstirea Vărzărești în legătură cu trecerea la cele veșnice a Stareței Schiegumenei Gheorghia (Plăcintă)

1660

A murit Stareța mănăstirii Vărzărești Schiegumena Gheorghia (Plăcintă). Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, a transmis un mesaj de condoleanţe la trecerea la Domnul a maicii Starețe Schiegumena Gheorghia:

Cu multă tristeţe am primit vestea trecerii din această viaţă a maicii Starețe Schiegumena Gheorghia, de la mănăstirea Vărzărești.

Plecarea sa dintre noi înseamnă o grea pierdere pentru obştea mănăstirii şi pentru toţi cei care au cunoscut-o şi preţuit-o, ierarhi, preoţi şi binecredincioşi creștini din ţară şi străinătate.

Schiegumena Gheorghia rămâne în conştiinţa noastră drept o monahie înţeleaptă şi o apărătoare a valorilor Credinței Ortodoxe în vremuri grele pentru Biserică şi societate

În aceste momente când sufletul maicii Gheorghia merge în lumina cea neapusă a Împărăţiei Cerurilor, ne rugăm Domnului Hristos, Cel înviat din morţi, să odihnească sufletul său în ceata sfinţilor, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit.

Veşnică ei pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti condoleanţe şi binecuvântări pentru obştea îndoliată

a Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” – Vărzărești.

† VLADIMIR 

MITROPOLITUL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE


Articole Asemănătoare
2638

A trecut la cele veșnice Schiegumena GHEORGHIA (Plăcintă), Stareța mănăstirii Vărzărești

În după ameaza zilei de miercuri, 17 mai 2017, a trecut la cele veșnice Preacuvioasa Schiegumena GHEORGHIA (Plăcintă), Stareța mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” din satul Vărzărești, raionul Nisporeni. Preacuvioasa maică stareță, Schiegumena GHEORGHIA, este rod al unei familii foarte credincioase, care și-a închinat viața slujirii lui Hristos prin monahism. Astfel, mama cuvioasei maicii starețe, monahinia […]

    Articole postate de același autor
    3603

    În douăzeci şi patru de ore, afierosiţi măcar o jumătate de oră pentru a spune rugăciunea

    În douăzeci şi patru de ore, afierosiţi măcar o jumătate de oră pentru a spune rugăciunea fără să ţineţi metania în mână. Să faceţi aceasta la orice oră, dar mai de preferat la orele 10-11 noaptea. S-o rostiţi cu implorare, rugător, plângător: „Doamne Iisuse Hristoase, miluieşte-mă”. Cultivaţi aceasta şi veţi vedea ce rod va face. […]