Maratonul colindelor a debutat la Reședința mitropolitană din Chișinău

1783

Astăzi, 3 ianuarie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, la Reşedinţa mitropolitană din capitală a demarat pentru al doilea an consecutiv „Maratonul” colindelor de Nașterea Domnului, cu genericul „Pace pe pământ, Pace sus în cer!”.

În acest sens, mai multe formaţii corale din ţară au vestit la început de an civil Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova vestea cea bună a Naşterii lui Hristos exprimată prin gingășia, frumusețea și duioșia colindelor strămoșești.

Printre aceștia au fost Grupul coral bărbărtesc „Gnosis”, condus de către teologul Serghei Crudu, care cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii și în acest an vor fi mesagerii principali în cadrul maratonului colindelor, activitatea rodnică și misionară a cărora a fost apreciată de către Părintele Mitropolit.

De asemenea, au împărtăşit bucuria sărbătorii cu ÎPS Sa și corul de tineri „Buna Vestire” din s. Sălcuţa, Căuşeni, condus de Părintele Profesor Nicolae Jelihovschi.

Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit preoţilor şi grupurilor de tineri și le-a dăruit în semn de recunoştinţă şi preţuire, daruri și îndemnuri duhovnicești, urându-le tuturor sărbători cu pace, lumină în suflete și în familii și multe bucurii sfinte alături de cei dragi.

De asemenea, Întâistătătorul i-a îndemnat pe tineri să fie și în acest an solitori ai unei lumi mai bune, a împărtășirii bucuriei venirii lui Hristos în lume și a împreunării noastre cu Dumnezeu.

În această perioadă a sărbătorilor de iarnă, se vor desfăşura un şir de activități: concerte de colinde, vor fi colindate instituțiile penitenciare, medicale, de învățământ și alte instituții sociale și de stat de către mai multe grupuri corale din țară.

Prin mesajul colindului, campania organizată de către instituția mitropolitană are scopul de a înălța sufletește pe orice creștin, să înnoiască tuturor făptura interioară, să-i apropie pe oameni unii de alții, să îi îndemne să fie mai buni, mai iubitori, mai iertători, mai credincioși, picurând în suflete liniștea și echilibrul moral, atât de necesar în călătoria vieții fiecărui creștin.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
2155

Festivalul de colinde ”Hristos se naște, slăviți-L!” ediția a II-a

În preajma sărbătorii Nașterii Domnului, Mitropolia Moldovei în parteneriat cu Muzeul de Etnografie şi Istorie Naturală a organizat festivalul de colinde ,,Hristos se naște, slăviți-L!’’, Ediția  a II-a.  În cadrul evenimentului au evoluat 15 ansambluri şi cete de colindători din diferite localităţi ale republicii, precum: s. Pepeni r. Sîngerei, s. Sălcuța și Taraclia r. Căușeni, s […]

Articole postate de același autor
1718

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil cinstiți la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

Marți, 21 noiembrie 2017, cînd cinstim pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil împreună cu toate puterile cerești, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul enoriașilor Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, săvîrșind împreună cu un sobor de preoți și diaconi Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. La sfîrșitul Sfintei Liturghii, Prea Sfințitul […]