Măicuţele de la Mănăstirea Piatra Fântânele îi ajută pe copiii dintr-un cătun să-şi continue studiile

4619
Şcoală cu ajutorul măicuţelor din Pasul Tihuţa. Copiii dintr-un cătun sunt cazaţi şi îngrijiţi la mănăstire 5 zile pe săptămână. Au primit astfel şansa la educaţie, un vis pe care nu şi-l mai permiteau. La şcoala din Piatra Fântânele învaţă 45 de copii de diverse vârste. Pentru că e zona de munte, cei mai mulţi copii străbat kilometri buni până la şcoală. Cei din cătunul Ciosa mergeau şi 10 km pe jos, pentru că şcoala cea mai apropiată de ei s-a desfiinţat. Acum, de cei 16 copii se ocupă măicuţele. Ii însoţesc pe micuţi în fiecare zi de la mănăstire până la şcoală. La întoarcere se odihnesc ori se joacă în sala amenajată special pentru ei. Cel mai mic oaspete al mănăstirii este o fetiţă de 3 ani, Antonia. Sora ei e în clasa a VII-a şi stă tot acolo în timpul săptămânii. Măicuţele nu cer niciun ban pentru că se ocupă de aceşti copii. Şcoala din sat a fost înfiinţată de Mănăstirea Piatra Fântânele, în urmă cu mulţi ani.

sursa http://stiri.tvr.ro/

 

Articole Asemănătoare
5180

Putem duce o viaţă de monah fără retragere la mănăstire?

Cum se vede de la mănăstire lumea aceasta? Putem duce o viaţă de monah fără retragere la mănăstire? Viaţa de monah, deşi uneori am numit-o nebunie, esenţial nu se deosebeşte de viaţa creștinului obişnuit, mai ales a creștinului care poate conştientiza chemarea lui Dumnezeu. Viaţa de monah este viaţă de rugăciune, de unire cu Dumnezeu şi […]

Articole postate de același autor
1081

Studiu biblic la Biserica USM: tema discuției „Tâlcuiri la Cartea Facerii ”

În cadrul cursurilor de studiu biblic desfășurate la Biserica USM, la data de 15.10.2019  va  fi abordata tema “„Tâlcuiri la Cartea Facerii ” Invitatul discuției este Protoiereul mitrofor Nicolae Ciobanu, paroh al bisericii “Minunea Sf. Arh. Mihail” din s. Cruglic, r. Criuleni, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale.