Liturghie arhierească în parohia „Nașterea Maicii Domnului” din satul Cureșnița Veche, raionul Soroca

147

În Duminica a XXVII-a după Pogorârea Sfântului Duh, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a liturghisit în parohia „Nașterea Maicii Domnului” din satul Cureșnița Veche, raionul Soroca.

Împreună cu Episcopul Sorocii s-au rugat prot. Alexandru Ilescu, chelar al Catedralei episcopale din Soroca, prot. Vitalie Andriuță, prot. Nicolae Robu, paroh al bisericii și prot. Iurie Lupașcu.

În predica rostită, PS Ioan a vorbit despre recunoştinţă şi relaţia noastră cu Dumnezeu şi semenii, întrucât duminica aceasta s-a citit textul biblic care ne prezintă Vindecarea celor zece leproşi.

Din Evanghelia de astăzi avem posibilitatea de a învăţa cum să ne comportăm faţă de Dumnezeu şi faţă de semenii noştri când primim o binefacere de la Dumnezeu prin oameni.

După Liturghie vlădica Ioan a sfințit o troiță din curtea bisericii, lucrată de către meșterii populari din Cosăuți și ctitorită de către familia Poalelungi Gheorghe și Ludmila.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
7673

Când Dumnezeu trebuie să-ți dea, te caută El, și-ți dă!

  Smerenia nu este o definiție. Smerenia este ceea ce-l învață pe om să stea în banca lui și să primească ceea ce i se cuvine. Adică când Dumnezeu trebuie să-ți dea, te caută El, și-ți dă! Nu trebuie să-l cauți, nu trebuie să-i ceri, trebuie să aștepți.. numai tu să meriți… Că așa se […]