Liturghie arhierească în parohia „Nașterea Maicii Domnului” din satul Cureșnița Veche, raionul Soroca

597

În Duminica a XXVII-a după Pogorârea Sfântului Duh, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a liturghisit în parohia „Nașterea Maicii Domnului” din satul Cureșnița Veche, raionul Soroca.

Împreună cu Episcopul Sorocii s-au rugat prot. Alexandru Ilescu, chelar al Catedralei episcopale din Soroca, prot. Vitalie Andriuță, prot. Nicolae Robu, paroh al bisericii și prot. Iurie Lupașcu.

În predica rostită, PS Ioan a vorbit despre recunoştinţă şi relaţia noastră cu Dumnezeu şi semenii, întrucât duminica aceasta s-a citit textul biblic care ne prezintă Vindecarea celor zece leproşi.

Din Evanghelia de astăzi avem posibilitatea de a învăţa cum să ne comportăm faţă de Dumnezeu şi faţă de semenii noştri când primim o binefacere de la Dumnezeu prin oameni.

După Liturghie vlădica Ioan a sfințit o troiță din curtea bisericii, lucrată de către meșterii populari din Cosăuți și ctitorită de către familia Poalelungi Gheorghe și Ludmila.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
3207

„Este cu mult mai important să fii cum trebuie decât să te căsătoreşti cu cine trebuie!”

Spiritul de jertfă, dorinţa de înţelegere reciprocă trebuie să fie o constantă şi o dominantă a familiei creştine. Când iubim cu adevărat simţim că preocupările noastre, bucuriile sau necazurile noastre, indiferent de intensitatea şi amploarea lor, devin mici şi neînsemnate, în comparaţie cu dorurile sau deziluziile persoanei iubite. Trăim viaţa noastră din perspectiva vieţii sale. […]


Foto