Liturghie arhierească în a doua zi de Naşterea Domnului, săvârșită la biserica ,,Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din or. Nisporeni

414

Sîmbătă, 8 ianuarie 2022, în a doua zi de Naşterii Domnului, când este cinstit soborul Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Arhangheli Mihail și Gavriil” din or. Nisporeni.

Alături de Ierarh a coliturghisit prot. Vadim Corostinschi, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, prot. Vitalie Cozari, Protopopul de Nisporeni, pr. Andrei Guțu, cleric al bisericii menționate, dar și alți slujitorii din cuprinsul Protopopiatului Nisporeni.

În timpul Sfintei Liturghii, Ierarhul a înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru sporul duhovnicesc și sănătatea trupească și sufletească a credincioșilor și enoriașilor acestei Catedrale.

Răspunsurile liturgice și frumoase colinde, au fost interpretate armonios și deosebit de Corul de copii al Catedralei Episcopale din Mun. Ungheni, condus de preoteasa Liliana Rotari.

La sfânta Liturghie a luat parte, alături de credincioși Dnl Grigore Robu, Primarul Orașului Nisporeni, dimpreună cu alte oficialități locale.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a rostit un frumos cuvânt de felicitare, dimpreună cu doriri de sănătate și împliniri duhovnicești pentru toți creștinii prezenți.

După aceasta Ierarhul l-a felicitat pe Ipodiaconul Serghei Tulbure, Colaborator al Centrului Eparhial din Mun. Ungheni, cu ocazia împlinirii a 28 ani de viață, oferindu-i în dar o icoană cu chipul Maicii Domnului.

La final, Înaltpreasfinția Sa a fost colindat de copii, pe care ascultându-i cu mult drag, i-a răsplătit pe respectivii colindători cu dulciuri și daruri generoase.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
507

Activități variate pentru copii la Centrul Social din Dumbrava

În fiecare săptămână, în Dumbrava au loc numeroase activități, în Centrul Social din curtea Bisericii din localitate. Marțea și joia decurg lecțiile de engleză și germană, sâmbăta copiii au parte de o lecție de pictură/artă plastică, iar duminica, pe la ora 10, după Sfânta Liturghie, copiii merg la Centrul Social pentru o discuție de suflet […]


Foto