La Soroca a demarat decada „Sfântul Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare – Cinstire și Mărturisire”

336

Vineri, 2 iulie 2021, la Soroca a demarat decada „Sfântul Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare – Cinstire și Mărturisire” care se va încheia la data de 15 iulie, ziua de pomenire a domnitorului.

În acest context, Episcopul Ioan al Sorocii împreună cu preoții Vicariatului și reprezentanții autorităților locale au depus flori la monumentul Sfântului Voievod din Piața Libertății a municipiului Soroca.

Mai apoi, în Cetatea Soroca a fost oficiată slujba Acatistului Sfântului, după care, arhiereul vicar al Mitropoliei Moldovei s-a adresat tuturor celor prezenți cu un cuvânt de învățătură.

În continuare, a urmat un spectacol omagial, organizat de către Secția Cultură Soroca.

Până la data de 15 iulie curent în parohiile sorocene vor fi desfășurate activități și acțiuni dedicate părintelui spiritual al Țării și al neamului – Sfântului Ștefan cel Mare.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
322

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, a citit Acatistul Cinstitului Acoperământ al Maicii Domnului, la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

Bucură-te, bucuria noastră; acoperă-ne pe noi de tot răul cu cinstitul tău Acoperământ! Înaltpreasfinţitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a oficiat în dimineața zilei de vineri, 25 iunie, slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, în fața icoanei Maicii Domnului de la Hârbovăţ – Ocrotitoarea Moldovei, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. […]


Foto