La Soroca a demarat decada „Sfântul Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare – Cinstire și Mărturisire”

174

Vineri, 2 iulie 2021, la Soroca a demarat decada „Sfântul Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare – Cinstire și Mărturisire” care se va încheia la data de 15 iulie, ziua de pomenire a domnitorului.

În acest context, Episcopul Ioan al Sorocii împreună cu preoții Vicariatului și reprezentanții autorităților locale au depus flori la monumentul Sfântului Voievod din Piața Libertății a municipiului Soroca.

Mai apoi, în Cetatea Soroca a fost oficiată slujba Acatistului Sfântului, după care, arhiereul vicar al Mitropoliei Moldovei s-a adresat tuturor celor prezenți cu un cuvânt de învățătură.

În continuare, a urmat un spectacol omagial, organizat de către Secția Cultură Soroca.

Până la data de 15 iulie curent în parohiile sorocene vor fi desfășurate activități și acțiuni dedicate părintelui spiritual al Țării și al neamului – Sfântului Ștefan cel Mare.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
583

Ierarhul Orheiului, PS Episcop Siluan, a oficiat sfințirea Crucii din satul Berezlogi, r. Orhei

Duminică, 12 iulie 2020, în ziua prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, a săvârșit slujba de sfințire a Crucii înălțate în apropiere de localitatea Berezlogi, r. Orhei. Din vremuri stravechi, poporul nostru a fost creștin, iar sentimentul său religios l-a materializat […]