La Soroca a demarat decada „Sfântul Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare – Cinstire și Mărturisire”

652

Vineri, 2 iulie 2021, la Soroca a demarat decada „Sfântul Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare – Cinstire și Mărturisire” care se va încheia la data de 15 iulie, ziua de pomenire a domnitorului.

În acest context, Episcopul Ioan al Sorocii împreună cu preoții Vicariatului și reprezentanții autorităților locale au depus flori la monumentul Sfântului Voievod din Piața Libertății a municipiului Soroca.

Mai apoi, în Cetatea Soroca a fost oficiată slujba Acatistului Sfântului, după care, arhiereul vicar al Mitropoliei Moldovei s-a adresat tuturor celor prezenți cu un cuvânt de învățătură.

În continuare, a urmat un spectacol omagial, organizat de către Secția Cultură Soroca.

Până la data de 15 iulie curent în parohiile sorocene vor fi desfășurate activități și acțiuni dedicate părintelui spiritual al Țării și al neamului – Sfântului Ștefan cel Mare.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1504

Pocăinţa sinceră aduce iertare şi bucurie

Care este prima treaptă a spovedaniei? Să conştientizezi păcatul. Care este a doua? Căinţa. Ce spune Evanghelia? Căci şi fiul risipitor a conştientizat, şi-a dat seama unde se află, şi-a dat seama că mănâncă roşcove cu porcii, s-a căit şi a zis aşa: „Mă voi duce la tatăl meu şi îi voi zice: «Tată, am […]


Foto