Actualitate

La Mănăstirea Țigănești a avut loc Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă „Colindăm, Colindăm Iarna”, ediția a XII-a

970

Cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, în cea de-a doua zi a Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos, s-a desfășurat Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă „Colindăm, Colindăm Iarna”, ediția a XII-a. Evenimentul, consacrat sărbătorii Nașterii Domnului, a avut loc la Mănăstirea Țigănești și a adunat participanți dornici de a vesti prin colind bucuria Nașterii Domnului Iisus Hristos.

Peste 20 de ansambluri folclorice și coruri bisericești din satele raionului Strășeni, dar și din alte raioane, au luat parte la festival, interpretând cu pasiune colinde strămoșești și de sorginte creștină.

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul activ al Prototopopului bisericilor din raionul Strășeni, PS Filaret, Episcop de Căpriana, vicar mitropolitan, a Starețului Mănăstirii Țigănești, Arhimandritul Irinarh (Costru), precum și a Secției de cultură, turism, tineret și sport a Consiliului raional Strășeni.

Și pentru că este un festival al obiceiurilor și tradițiilor de iarnă, la finalul evenimentului, toți participanții și spectatorii au fost invitați de către organizatori să savureze vin fiert, ceai și mâncare caldă.

Festivalul Colindelor Ortodoxe „Colindăm, Colindăm Iarna”, ediția a XII-a, pune în valoare tradiția colindelor strămoșești, ce reprezintă o modalitate puternică de conectare între comunități și de păstrare a identității culturale și religioase. Evenimentul a reprezentat un prilej de a celebra Nașterea Domnului și de a împărtăși bucuria sărbătorilor cu toți cei prezenți, subliniind astfel importanța păstrării pentru generațiile viitoare a valorilor creștin-ortodoxe.

Protopopiatul Strășeni


Articole postate de același autor
1014

Preotul Sergiu Boldirescu și puterea bunătății unui „Samaritean Milostiv”

Rob la biserică, domn la școală și poet în suflet, așa se descrie Sergiu Boldirescu, preotul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din satul Hârtop, raionul Florești. Preotul spune că a venit pentru prima oară la Hârtop în 2003, și urma să activeze la biserica din localitate doar o lună, dar a rămas pentru 20 de ani, […]