ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din or. Ceadâr-Lunga, UTA Găgăuzia

584

Duminică, 5 august 2018 ( a X-a după Cincizecime), în ziua serbării Icoanei Maicii Domnului de la Poceaev, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din or. Ceadâr-Lunga, UTA Găgăuzia.

Alături de ÎPS Vladimir au înălțat rugăciuni: ÎPS Pavel, Mitropolit de Vîșgorod și Cernobîl, Superiorul Lavrei Pecerska, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, PS Episcop Dinosie (Constantinov), precum și numeroși clerici din cadrul Episcopiei de Cahul și Comrat.

Icoana Maicii Domnului de la Poceaev este una dintre cele mai cinstite sfinte odoare ale Bisericii Ruse. Lavra Poceaev, un bastion vechi al Ortodoxiei, adăpostește icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de aproximativ 400 de ani. Minunile săvârșite înaintea sfintei icoane a Maicii Domnului sunt numeroase și sunt mărturisite în registrele pe care mănăstirea le ține, cu explicațiile detaliate făcute de credincioși, care prin rugăciune au dobândit eliberare de duhuri necurate, eliberarea din captivitate, și care au fost aduși la calea cea dreaptă.

Serviciul divin praznical s-a încheiat cu un Te-Deum de mulțumire și de cerere către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, după care a urmat o agapă oferită cu multă dragoste de obștea mănăstirii.

Slujba arhierească din această Duminică, însoţită de rugăciunea râvnitoare a adunării binecredincioase, a adus credincioșilor lumină, împăcare şi bucurie întru Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Împărăteasa noastră prea bună și nădejdea noastră, Născătoare de Dumnezeu, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi! Amin!

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Foto credit: www.lavra.ua


Articole postate de același autor
634

„… iar pietrele să tacă!”

(ample activități ale Tinerilor Creștini Ortodocși) Sărbătoarea Floriilor numele căreia vine de la jerbele de flori și ramuri verzi cu care a fost întâmpinat Mântuitorul în timpul Intrării Sale triumfale în Ierusalim a venit în anul acesta nu numai să semnifice încheierea celui mai strict post, dar și o săptămână de deosebite manifestări ale tineretului […]