Întrunire cu privire la importanţa şi necesitatea predării religiei

1466

Cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, duminică, 14 mai 2017, în a doua jumătate a zilei, în incinta gimnaziul „Valeriu Bulicanu” din satul Boldureşti, rn. Nisporeni, la solicitarea părintelui paroh Zaharia ORBU şi a pr. Andrei GUŢU, a avut loc o întrunire cu profesorii, părinţii şi elevii din satul menţionat. Scopul acestei întruniri a fost de-a informa despre necesitatea şi importanţa predării religiei în şcoală.

La solicitarea părintelui paroh şi cu binecuvântarea Preasfinţiei Sale, la această întrunire au fost prezenţi, din partea Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, prot. Andrei URSOI – Preşedintele Sectorului Eparhial Învăţământ Religios însoţit de colaboratorii Episcopiei, pr. Ştefan RÎMBU şi prot. Nicolai BOIAN, dar şi de pr. Lionid ŢUGULEA – responsabilul de Sectorul Învăţământ Religios în cuprinsul protopopiatului Nisporeni.

La începutul întâlnirii, Prot. Nicolai BOIAN – Preşedintele Mişcării Eparhiale ,,Pentru Apărarea şi Promovarea Fecioriei, a Vieții şi Familiei Tradiționale” – a dat citire cuvântului Preasfinţitului PETRU, despre „Importanţa predării religiei şi rolul acesteia în formarea elevilor ca oameni responsabili ai societăţii şi creştini buni ai Bisericii”. Apoi, prot. Andrei URSOI, a vorbit despre tehnicile şi modalităţile de implimentare a programelor ce ţin de predarea religiei în şcoală, totodată au fost arătate, pentru o mai bună convingere, rezultatele vizibile acolo unde deja se predă religia.
Astfel, atât dna Nadejda ENACHE, direcorul Gimnaziului menţionat, cât şi profeorii prezenţi, dar şi părinţii de asemenea, şi-au arătat disponibilitateaşi dorinţa de a se preda ora de religie şi în şcoala lor.

Spre încheiere, prot. Zaharia ORBU, a ţinut să mulţumească, Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, pentru faptul că a fost prezentă prin preoţii delegaţi de Preasfinţia Sa, pentru a aduce un mesaj de învăţătură şi de îndemn, care să-i însufle pe toţi de a fi dornici să se predee religia şi în Gimnaziul „V. Bulicanu”. De asemenea, a mulţumit şi dn-ei directoare, profesorilor şi părinţilor pentru organizare şi prezenţă la această întrunire.
La final, Dna Nadejda ENACHE, Directorul instituţiei menţionate, a dat asigurarea că se va depune tot efortul, conform cu legislaţia în vigoare, ca începând cu anul de învăţământ 2017-2018, să se predăie orele de religie şi în gimnaziul din Boldureşti, care educă 300 de elevi.

sursa http://episcopia-ungheni.md/


Articole postate de același autor
1712

La Bălți a avut loc adunarea ordinară a preoților

Marți, 5 aprilie 2016, în catedrala „Sf.Împ.Constantin și Elena” din Bălți, Preasfințitul Marchel a prezidat adunarea trimestrială a preoțior din cuprinsul eparhiei de Bălți și Fălești. Primul subiect anunțat a fost invitația de ajuta pe preoteasa Anastasia Tutunaru. De asemenea Ierarhul a reitereat imperativul de a întări paza bisericilor. Un alt anunț făcut de Episcop […]